KLINIKA VET: Uvek aktuelne i korisne teme iz sveta kućnih ljubimaca!

Ovonedeljno izdanje naše emisije pred vas donosi korisne i aktuelne teme, koje u fokusu imaju negu i zdravlje kućnih ljubimaca.
Ovoga puta, govorili smo o fitobezoarima kod kućnih ljubimaca. U pitanju su kuglice od dlake, koju se stvaraju tako što psi i mačke čišćenjem i lizanjem krzna unose dlake u svoj organizam. One se u međuvremenu nakupljaju i stvaraju kuglice, koje mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme kod životinja, a pre svega poremećaje u radu organa za varenje.

Pročitaje još: Fitobezoari kod mačaka!

U novoj Klinici vet gledaoce upoznajemo sa belgijskim griifonom. U pitanju je pas malog rasta i upadljivog šarma. Veoma je društven, a idealno se slaže sa decom i sa drugim ljubimcima. Pripisuje mu se velika inteligencija, radoznalost i privrženost vlasniku, tako da se od njega može očekivati brzo učenje. Koji su to zdravstveni problemi sa kojima se ova rasa susreće i na koji način voditi brigu o ovom ljubimcu krupnih očiju, otkriva vam Klinika vet.

Pročitajte još: Od subote, 02. jula emisija „Klinika Vet“ premijerno na televiziji N1!

Pored toga, očekuju vas redovne rubrike, kao što su ishrana i ponašanje ljubimaca, kao i saveti i uputstva koji vam umnogome mogu olakšati život sa ljubimcem.

Sve ovo su i više nego dovoljni razlozi da ne propustite ovonedeljno izdanje emisije Klinika vet koje će biti emitovano u subotu, 30. jula od 13.00 sati na televiziji N1. Reprizno izdanje možete pogledati u ponedeljak, 01. avgusta od 11.30.

Gledamo se! 😀

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0