Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da naučite psa da vam vraća loptu?

Kako da naučite psa da vam vraća loptu?

0
PODELI
loptu petface

Igranje sa psom predstavlja samo jedan od načina da stvorite i ojačate vašu međusobnu vezu. Mnogi psi vole da jure loptice, igračke, ili bilo šta što im neko baci. Međutim, često se desi da kada uhvate, često ne vrate loptu. Podučavanje vašeg ljubimca ovoj veštini može biti sjajna zabava za obe strane, a evo kako to možete da učinite.

loptu petfaceNakon što bacite lopticu, a vaš pas je uhvati, moguće je da će je vratiti, ali ne i da će je ispustiti i predati vam je. Kako biste ga naučili toj komandi, častite ga poslasticom. Čim bude video poslasticu, pas će ispustiti lopticu.

Pročitajte još: ROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!

Ono što treba da uradite jeste da povežete poslasticu sa rečju „pusti“. Vežbajte tako dok se ljubimac ne navikne na reč „pusti“. A zatim postepeno izvršavajte komandu bez davanja poslastice kao nagrade.

Ukoliko u početku ne želi da odmah ispusti loptu, ponovo ga nagradite poslasticom koju ćete držati u džepu, dok se u potpunosti ne navikne na komandu. Sa vremenom, vaš ljubimac će naučiti da reaguje samo na verbalnu komandu bez nagrade.

loptu petfaceNaravno, nagrada u vidu pohvale je uvek dobrodošla i vaš ljubimac će je ceniti. Nakon što ste prošli kroz ovaj teorijski deo obuke, preostalo vam je da izaberete loptice za svog ljubimca i da zajedno sa njim prionete na posao.

Pročitajte još: ROGZ odgovara: Kako da prepoznate da li se kučići igraju ili tuku?

Naša preporuka su ROGZ loptice koje su srednje čvrstine i napravljene su tako da ne štete ljubimcu, ne povređuju njegove desni, ali su dovoljno čvrste kako bi mogle da odskakuju.

loptu petfaceVerujemo da ćete u igri sa vašim ljubimcem i vi uživati u ovim lopticama zanimljivog dizajna, jer ROGZ misli jednako i na ljubimce i vlasnike!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime