Marijina priča o filmskoj otmici njene ženke staforda – Lune!

Luna je Američki staford terijer i ona je sa svojih šest meseci došla u naš dom. Sada ima skoro pet godina, a kada je imala samo sedam meseci, ona je ukradena iz dvorišta u kojem smo stanovali. Bila je zima i čini mi se da je taj dan bio najhladniji dan u mom životu. Luna je izašla u dvorište, a nakon pet minuta, dok sam se ja obula i izašla, nje već nije bilo. Krenuli smo u potragu istog sekunda, a mislili smo da je otrčala do obližnje livadice na kojoj se igrala svakodnevno. Međutim, tamo je nije bilo.

Pročitajte još: MILIČINA PRIČA: Kvana nam je spasila život!

Bila je noć i bilo je snega i vetra. Suprug i ja smo se podelili  – on na jednu,  ja na drugu stranu. Dozivali smo je, tražili, zavlačili se u šipražje, misleći da se nije uplašila i da se sakrila negde. Tragali smo do kasno u noć i objavili smo njen nestanak na svim društvenim mrežama. Nismo spavali celu noć, a ujutru čim je svanulo, nastavili smo potragu. Tek što smo izašli iz kuće, zazvonio je telefon. Zvao nas je gazda kuće u kojoj smo živeli da nam kaže da je dolazio čovek koji je pronašao psa i da je ostavio broj telefona.

Luna petface

Kada smo ga pozvali, on nam je potvrdio da je našao Lunu. Bila sam uzbuđena, a kada sam ga upitala gde da dođemo da ga uzmemo, usledio je novi šok. Čovek je zatražio da mu donesemo 200 eura i najnoviji telefon u roku od dva sata. Ukoliko to ne uradimo, pas će nastradati. Jedino što sam uspela da izustim je da ćemo doneti novac i zamolila ga da je ne povredi.
Sledećeg momenta sam pozvala policiju, a kada sam im objasnila o čemu je reč, rekli su da će doći.  U međuvremenu, dok sam čekala patrolu, shvatila sam da nisam nigde ostavila adresu, a da je čovek sigurno ukrao Lunu iz dvorišta.

Pročitajte još: PETRINA PRIČA: Atila je prijatelj kakvog bi svako poželeo da ima pored sebe!

Nakon nekoliko sati, došla je patrola u kuću. Uplašila sam se, jer sam pomislila da će otmičar možda videti da smo zvali policiju. U tom momentu je pozvao, a ja sam uključila spikerfon. Kada su policajci čuli o čemu se radi, rekli su da će poslati inspektore.
Ubrzo su došla dva inspektora u civilu i dogovorili smo se da ja pozovem otmičara i da mu kažem da smo pripremili novac i telefon za otkup. On nam je rekao adresu i ispostavilo se da se radi o ulici ispod naše. Muž i ja smo otišli da se nađemo sa njim, a inspektori su bili u automobilu u zasedi. Kada smo došli na tu adresu, tamo nije bilo nikoga. Kada smo otmičara pozvali telefonom, on nas je telefonom navodio do svog stana. Tada sa moj muž zamenio sa jednim od inspektora. Kada smo pozvonili, vrata su se otvorila i iz stana je izletela moja Luna. To je bila toliko emotivna situacija da mi i sada kreću suze. Ona je skočila na mene i počela da me liže i da cvili.

Luna petface

Čovek na vratima je pružio ruku inspektoru i izustio:

– Daj pare i telefon!

Inspektor, kao na filmu, gura ruku u unutrašnji džep, vadi značku i govori mu:

-Gospodine, krenite sa nama, osumnjičeni ste za otmicu i pretnje.

Tada je započela rasprava i otimanje, a inspektor me je posavetovao da krenem kući.

Pročitajte još: MERINA PRIČA: Bobi je delio sa nama naše radosti, ali i probleme!

Ja sam otrčala sa psom, a ubrzo mi se i muž pridružio. Luna se napokon vratila i.bila sa nama, nepovređena, osim noktića koji su bili poderani do živaca.
Posle toga smo se preselili u naš stan, a Luni je ostao strah. Nikad više nije htela da uđe nepoznate ulaze ili automobile. Ne odvaja se od nas ni dan danas. Ne smem ni da pomislim kroz šta je prošla za tu jednu noć.
U međuvremenu smo dobili i bebu, koja sada ima 2,5 godine, a one se ne odvajaju. Luna je njena živa igračka, vole se i mi njih volimo gotovo podjednako.

Čuvajte svoje ljubimce, nikom ne bih poželela ovo što se nama desilo jer je zaista strašno.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0