Naslovna VESTI MAČKE NIŠ: Baka Rosanda ide u zatvor zbog mačka Marka?

NIŠ: Baka Rosanda ide u zatvor zbog mačka Marka?

0
PODELI
u zatvor petface

Zbog mačka Marka baka Rosanda će morati da izdvoji nešto više od 10 hiljada dinara ili ide u zatvor! Priča nas vodi do juga Srbije, grada Niša, i zgrade u kojoj Rosanda (77) živi sa svojim mačkom! Kako ona tvrdi, komšije su je lažno prijavljivale Komunalnoj policiji, optuživši njenog mačka Marka da je izvršio nuždu u zgradi. U protivnom završiće u zatvoru.

– Moj Marko je uredna životinja, koja nuždu vrši isključivo u kupatilu. Ako treba, ići ću na robiju, ali neću platiti kaznu jer ništa nisam kriva, rekla je Rosanda a prenosi „Mondo“.

BRAVO, BRAVO: Banka hrane za napuštene životinje počela sa radom i u Nišu!

Kada je na vratima ugledala policiju, nije znala šta ju je snašlo.

mačka Marka petface
Ilustracija

– Nemam pojma šta me je snašlo. Letos su došli komunalni policajci, pitali su me za mačku, ali nisam znala da su me kaznili. Kada sam jutros pred vratima videla policiju, prestravila sam se. Kažu oni meni: “Spremaj se bako, vodimo te u Prekršajni sud”. Šta ću, kud ću, obučem se i pođem sa njima. Kad sam tamo stigla, dadoše mi dva papira, kažu da treba da platim kaznu ili ću da idem u zatvor, objasnila je Rosanda.

Ona ističe da nema novca za tu kaznu.

NIŠ: Daju 100 eura nalazaču Vukašina – psa miljenika celog Niša!

– Polovina moje penzije je 7.000 dinara. Što ne jure ove bogate, nego mene našli. Zar je moj mačor najveći problem u ovoj državi? Vodili me policajci u sud kao da sam nekog ubila. Kad sam došla kući, toliko mi je bilo teško, došlo mi da popijem otrov i da završim sa sobom, jada se Rosanda.

Vojislav Dubak, njen sestrić, kaže da su i njega zvali iz Prekršajnog suda.

– Zvali su me iz Izvršnog odeljenja i upozorili da tetka mora da plati kaznu ili će otići u Požarevački zatvor. Kazao sam im samo: Neka vam služi na čast. Ne mogu da shvatim, kako su ustanovili da je baš njen mačor napravio nered za koji je optužena? Pa u zgradi ima i drugih mačaka, kako otkriše baš njenog Marka. Ona je stara žena, nema svoje dece, ja brinem o njoj i znam dobro koliko joj je teško. Ta životinja joj je jedino društvo, kazao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.