FOTOGRAFIJA KOJA JE SLOMILA SRCA: Migranti iz Sirije sa psom stigli u Srbiju! (FOTO)

Migranti iz Sirije sa psom: Broj migranata koji iz Sirije svakodnevno stižu u Srbiju neće se skoro smanjivati, što potvrđuju i sami azilanti koji veruju da će kroz našu zemlju proći još nekoliko miliona ljudi.

Svi oni beže zbog rata i traže spas negde u Evropi. Građani Srbije samoinicijativno dolaze, donose hranu, odeću, obuću nesrećim ljudima, kako kažu – „koliko je ko u mogućnosti“.

Ovog dana, jedna fotografija je privukla posebnu pažnju svima onima koji pomno prate stanje nesrećnih ljudi koji beže iz svoje države, čuvajući sopstvenu „glavu“.

Migranti iz Sirije sa psom petface

Naime, mađarski fotograf Molnár Edvárd, uhvatio je poseban trenutak. Sirijski migrant, zajedno sa svojim psom u naručju, uslikan je na graničnom prelazu Horgoš, granici između Mađarske i Srbije!

Fotografija je snimljena u ponedeljak ujutru. Migranti iz Sirije sa psom. Granica Srbije i Mađarske. Srpska strana. – stoji u opisu fotografije.

Za mnoge je odvajanje od ljubimaca jednostavno bilo nemoguće. Ove fotografije nam ostavljaju gorak ukus u ustima i podsećaju na prošlogodišje poplave, kada su i građani naše države bez dileme u čamce za spasavanje vodili i svoje najbolje četvornožne prijatelje.

Prošetajte do najbližeg mesta gde su smešteni ovi nesrećni ljudi. Među njima ima mnogo dece, a osim tople obuće i odeće potreban im je i pokoji osmeh i nada da će njihovo bolje sutra doći. Ponesite i pokoju granulicu, jer – sudeći po fotografijama – među migrantima ima i onih na četiri noge 🙂

Fotó: MTI / Molnár Edvárd

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0