Naslovna VESTI PSI MODRIČA: Dva šteneta UBIJENA iz vatrenog oružja, kuja teško ranjena!

MODRIČA: Dva šteneta UBIJENA iz vatrenog oružja, kuja teško ranjena!

0
PODELI
modriča petface

U Modriči su u nedelju, 19. novembra nepoznata lica iz vatrenog oružja ubila dva šteneta i ranili još jednu kuju. Incident se dogodio u poslepodnevnim časovima, u blizini smeštaja za životinje „Srećna šapa“ koji vode dečaci Nemanja Nedaković i Bogdan Božić, a o čemu smo već pisali.

modriča petface Zasad ne postoje preciznije informacije, ali postoji sumnja da su ovaj zločin počinili lovci. Dečaci su ispričali tok događaja za portal modricainfo.com, a kako se navodi u tekstu, policiji je podneta prijava o ovom događaju, policija je napravila zapisnik i da će pokrenuti istragu.

Pročitajte još: PRIMER SVIMA: Nemanja (14) i Bogdan (15) napravili svoj azil za pse i mačke!

modriča petface – Došli smo oko 13 časova sa ljudima koji su se ponudili da nam dovezu dvosed iz grada u naš smeštaj za pse i mačke. Inače, ti su ljudi bili već jednom kod nas i znaju da to malo kuče prvo dodje do njih ali ovaj put ne. Malo smo se zabrinuli i počeli ga tražiti. Nakon nekih pet minuta potrage, nalazimo njen leš sa prostrelnim ranama u predelu čela. Pošto je bila nedelja, odmah su nam na um pali lovci koje smo i videli da u drugom kraju njive šetaju sa puškama i psima. Zvali smo veterinara koji nam je nakon pregleda dao i papir kao dokazni materijal. Odlučili smo da to prijavimo policiji, ali pošto smo maloletni pitali smo Zlatka, urednika portala modriča info da nam pomogne oko toga. U utorak smo pronašli još jedno mrtvo kuče, ali po njemu se vidi da je tu već nekoliko dana, odnosno od nedelje kada je i prvo ubijeno.Našli smo i čaure metaka. To nam je probudilo jos veći bies i odmah sutradan otišli smo u policiju, podneli prijavu, a policija je odmah došla da pogleda gde se sve to desilo i rekli su da ih zovemo ako bude kakvih problema, rekao je Nemanja Nedaković.

modriča petfaceNovinari portala su tražili odgovor načelnika odeljenja Komunalne policije opštine Modriča Branislav Đurića. Tražili su odgovor na pitanje da li je u nadležnosti Komunalne policije da upućuje lovce na odstrel napuštenih pasa?

– Odstrel pasa lutalica je zakonom zabranjen osim u posebnim slučajevima. Lovci imaju pravo odstreliti psa lutalicu samo ako je isti ili ako je čopor u lovištu i ugrožava i uništava divljač. Mi u Modriči imamo dobru saradnju sa Azilom u Prnjavoru. Imamo potpisan ugovor o humanom zbrinjavanju pasa lutalica. U toku ove godine smo u azil smjestili veliki broj pasa lutalica, rekao je Đurić i dodao da je humanost ova dva dečaka neupitna i zadivljujuća, ali da je za azil potrebno mnogo više od dobre volje i ljubavi prema psima.

Pročitajte još: NASILJE U BORČI: Nađeno mače pogođeno sa dve strele iz samostrela!

modriča petfaceU izjavi Dragana Savića, predsednika lovačkog udruženja “Majna” Modriča, piše da Savić nije upoznat sa dešavanjem i da će pokrenuti izjavu  u vezi sa događajem, kao i da će lovci, ukoliko su počinili ovo delo, biti sankcionisani.

Bez obzira na pravni epilog ove priče, ovakvo zlostavljanje životinja je za svaku osudu.

IZVOR I FOTO: modricainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime