Naslovna VESTI PSI BRAVO! Udruženje „Mrvica“ svakog dana brine o 100 napuštenih pasa!

BRAVO! Udruženje „Mrvica“ svakog dana brine o 100 napuštenih pasa!

0
PODELI
mrvica petface

Udruženje za zaštitu životinja „Mrvica“ iz Velike Plane svakoga dana brine o više od 100 pasa smeštenih u prihvatilištu koje se nalazi na izlazu Velike Plane ka Velikom Orašju.

U prihvatilištu se nalazi oko 70-tak zdravih pasa, dok je ostatak bolesnih smešten pod tremom jedne veterinarske stanice, gde brigu o njima vodi lokalni veterinar.

mrvica petface

Oko 50-tak ljudi okupljenih u ovoj organizaciji kažu da ne odustaju od svoje misije da pomognu bolesnim i napuštenim životinjama. Mačiće nose kući i traže im dom.

Pročitajte još: HRABRI VOLONTERI U SRBIJI! Spasavaju životinje u nevolji kada drugi ne žele ili ne mogu!

Prihvatilište je osnovano na zemljištu koje su dobili od Opštine, pa uz njihovu skromnu novčanu pomić i sopstvenim sredstvima, pod nadstrešnicom su napravili osam bokseva. Psima svakodnevno obezbede po 30 hlebova, 10 kg raznih mesnih otpadaka i pet kilograma pirinča. Hranu uglavnom sami plaćaju, a do prihvatilišta je prevoze sopstvenim automobilima.

mrvica petface

Prema rečima Ljiljane Đorđević, koja je najaktivniji član „Mrvice“ organizaciji osim Opštine pomažu i privrednici.

Pročitajte još: VIŠE NEMA IZGOVORA: Besplatna sterilizacija pasa i mačaka u Zrenjaninu!

– Opština nam je dala 130.000 dinara, ali najveći deo tih sredstava potrošili smo za vakcinisanje i sterilizaciju životinja. Veterinarski centar nam daje slamu, od lokalne pekare kupujemo stari hleb za 10 dinara po komadu, mesara „Denković“ nam daje meso za tri dana mesečno, i tu se priča o pomoći koju dobijamo završava, kaže Đorđević.

Zanimljivo je da je Opština Velika Plana po izdvajanju budžetskih sredstava za rešavanje problema napuštenih pasa među vodećima u Srbiji. U proseku, godišnje se za tu namenu potroši oko 60.000 evra.

Izvor: srbijadanas.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.