Naslovna VESTI SLUČAJ VUČICA COKA: Niko nije nadležan za DNK, ona i dalje u...

SLUČAJ VUČICA COKA: Niko nije nadležan za DNK, ona i dalje u zoo vrtu?

0
PODELI
nadležan petface

Ko je nadležan za vučicu Coku i to koliko će ostati u Beo zoo vrtu – još ne znamo! Coka, češki vučji pas, koji je pre skoro mesec dana uhvaćen u beogradskom naselju Mirijevo, a za koga neki veruju da je vučica, još se nalazi u Beo zoo-vrtu jer državni organi ne mogu da utvrde ko je nadležan da uradi DNK analizu životinje, prenosi Kurir.

Da podsetimo, nekoliko dana nakon što je Coka uhvaćena, načelnik odeljenja veterinarske inspekcije Zoran Ivanović saopštio je da će biti urađena analiza DNK, koja će utvrditi da li je u pitanju vučica ili mešanac, te da će u zavisnosti od rezultata biti odlučeno da li će ona biti vraćena pravim vlasnicima ili ne.

NEOČEKIVANI OBRT: Vlasnik vučice Coke tvrdi da TO NIJE VUK, VEĆ MEŠANAC!

– Uprava za veterinu nema ovlašćenja dok se ne ustanovi da li je u pitanju divlja životinja ili pas. Ministarstvo životne sredine se bavi ovim predmetom, morate njima da se obratite za sva ta pitanja, rekli su za Kurir u Ministarstvu poljoprivrede.

nadležan petface

Iz Ministarstva životne sredine naveli su da Republička inspekcija za zaštitu životne sredine nije postupala u vezi ovog slučaja:

– Nemamo informacije o tome da li je odrađena DNK analiza i kada će biti gotovi rezultati DNK analize. Prema informacijama kojima raspolažemo, po nadležnosti je postupala republička veterinarska inspekcija.

VLASNICA VUČICE COKE TVRDI: Ona nije vučica, nego češki vučji pas, ljubimac moje ćerke!

Iz svega ovoga ne može se zaključiti ko je nadležan za ovu životinju, koja se već mesec dana nalazi u Beo zoo-vrtu. Cokina vlasnica V. S. ističe da svoju kućnu ljubimicu redovno obilazi u zoo-vrtu.

– Svi pričaju o nekoj dobrobiti životinja, a drže je tamo iako znaju da sam joj ja vlasnik. I sami su rekli da još nisu videli tako pitomu životinju, a samim tim što je drže tamo, ubijaju joj psihu. Kada je došla tamo, bila je debela kao da je skotna, a sada je kost i koža. Baš se brinemo za Coku, ona je preplašena, toliko ljubavi smo uložili u nju, rekla je ona za Kurir.

Direktor Beo zoo-vrta Srboljub Aleksić kaže da je životinja dobro, kao i da je nedavno prebačena u veći prostor.

– Ona je okej. Ulazi, izlazi, ima neke pećine pa se tamo zavlači. Još uvek nemamo informaciju od veterinarske inspekcije. Mi smo izvadili krv i dali uzorak. Kome će se to dati na analizu, ne znam, jer ne znam koja institucija kod nas radi takve analize. Uradili smo ono što nam je naloženo pre nekih 20 dana. Trebalo bi da je za to zadužena veterinarska inspekcija, oni su pravili zapisnik i po njihovom rešenju je ona kod nas. Striktno nam je naloženo da je ne smemo nikome davati do njihovog rešenja, dodao je on.

Dok DNK ne stigne, vučica ipak ostaje iza rešetaka.

Izvor: Kurir

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.