Dragana je pokušala da nahrani uličnog psa u Novom Sadu, a policija je zaustavila: „Ne smeš da hraniš džukele“!

nahrani uličnog psa: – Sramota me je što živim u ovom gradu u kome su na snazi odvratni i neljudski zakoni, kojih se ni Hitler ne bi dosetio, ali ja te zakone ignorišem jer su mi moralni zakoni iznad svega, ovako za Petface priča Dragana Čikić iz Novog Sada koja je bila samo jedna od žrtvi surovog Zakona koji vlada u Novom Sadu, a o kojem smo i mi juče pisali:

SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU!

Naime, Dragana je sa svoja dva psa jutros krenula u svakodnevnu šetnju. Na tom putu, u prakiću, naišla je na malenog psa, starog oko tri meseci, koji je cvileo. Naravno, pružila je ruku u kojoj su bile granule, kako bi se mališan bar malo zasladio. U tom trenutku ispred nje se našao komunalni policajac uz upozorenje: „Ne smeš da hraniš džukele“!

– Izignorisala sam ga kao da je zid, a on je nastavio povišenim glasom da mi se obraća. Tada sam morala da mu kažem da je džukela ON, a da su ovo jako fine kuce. Naravno, odmah sam bila legitimisana, zatražio mi je dokumentaciju u vezi sa mojim psima, ali sam samo okrenula leđa i otišla dalje. Sada sam saznala da je tog psa neko otrovao, priča nam Dragana!

Izrevoltirana ovim, Dragana je i na svom Facebook profilu podelila užasno iskustvo koje joj se upravo dogodilo i dodala:

Pitam trovače, ako je zabranjeno pojiti i hraniti napuštene životinje na plus 40C, kako nije kažnjivo hraniti ih otrovom? I kako nije kažnjivo da komunalci šetaju bez mozga i da ih plaćamo iz budžeta, kad bi od tih para mnogi starci i deca mogli da dobiju koru hleba, makar od juče?

nahrani uličnog psa petface

Dragana je odlučila jedno: svakog ko bude prijavljivao ljude koji hrane i poje jadne napuštene životinje, uslikaće i „okačiti“ na društvene mreže, snimiće ih, a potom i postaviti na You Tube. Kako kaže, na sve načine će obeležiti zlostavljače, pa „da plašimo decu takvim personama, a ne kojekakvim babarogama“, dodala je ova sjajna Novosađanka.

Svoj revolt izražen u postu, Dragana je završila rečima:

-Znam ja mnogo džukela, svuda ih ima. Motaju se po zgradama, zapišavaju hodnike i liftove, ne kupe fekalije za sobom, biju se, tuku žene i decu, bacaju smeće s prozora, truju svakog ko im smeta čak i kad ih ne ugrožava.Na žalost, za njih ne postoje rezervati gde bi živeli zatvoreni, obeleženi i kastrirani. Naročito ovo poslednje. Novosađani, sram vas bilo što ćutite!

BRAVO, dok je ljudi, LJUDINA, kao što je Dragana bar male olakšice za napuštene životinje Novog Sada neće izostati.

Pitamo se samo da li iko od nadležnih zaista, bar jednog minuta, razmisli na ovu temu i da li su ikada ikome pomogli u nevolji – čoveku ili životinji, svejedno je.

Dragana, KAPA DOLE!