SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU!

nahranite psa ili mačku na ulici: Iako ovih dana Internet bruji o sjajnoj akciji jednog Vrščanina, „Sipaj Vodu Sunce Prži“, vlasti u Novom Sadu se ne bi složile da je pomoć uličnim psima i macama DOBRA ODLUKA! Zvuči bizarno, ali je istinito!

Sunce prži, sipaj vode napuštenima: Akcija kojoj su se priključile i poznate ličnosti!

Naime, kako prenosi „Kurir“, komunalna policija u Novom Sadu kazniće svakog ko nahrani ili pokuša da nahranu napuštenu životinju na ulici! Dakle, ukoliko pokušate da nahranite psa ili mačku na ulici pojaviće se komunalni policajci, a ukoliko odmah ne prestanete – sledi vam prekršajna kazna!

U komunalnoj policiji „Kurir“-u je potvrđeno da je na snazi Pravilnik o zaštiti domaćih životinja.

– To je regulisano Odlukom o držanju domaćih životinja, koja kaže da je zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na površini javne namene, u zajedničkim prostorijama i dvorištima objekata višeporodičnog stanovanja. Komunalna policija u skladu sa svojim ovlašćenjima vrši kontrolu javne površine, a svima koji se zateknu da hrane napuštene pse i mačke, biće napisan prekršajni nalog i biće kažnjen.

Da ovo nije nikakva šala, govori i podatak da su patrole komunalne policije su u prethodnom periodu izvršile 58 kontrola poštovanja navedene odredbe.

Jedna Novosađanka je za „Kurir“ ispričala kako je ogorčena ovom odlukom, jer kako kaže svakodnevno pomaže napuštenim životinjama da prežive ove vrele dane:

– Ja svakog dana imam problem zbog toga što na 40 stepeni iznesem vodu psima i mačkama koji žive u našem bloku. Čim me vidi da nosim činiju s vodom i hranom, komšija iz zgrade, koji mrzi životinje, pozove komunalnu policiju. Oni se stvore za minut, kao da nemaju druga posla, i počnu da me progone, rekla je Nevena.

Dakle, no comment…

Izvor: Kurir

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0