VLAST U NOVOM SADU: „Ovo je hajka protiv nas. Nema kazni za one koji psima daju komad hleba ili vodu“!

Nema kazni za hranjenje pasa: Čini nam se da je Novi Sad prethodnih dana bio najčešće spominjani grad u medijima. I ne slučajno. Od traženje pravde za ubijenog psa Stena:

DEČIJE SUZE: Održan protest „Danas Sten – sutra ja“ u Novom Sadu! (FOTO)

Do sramne odluke gradkse vlasti da kazne sve koji pomognu psima i mačkama na ulici.

SRAMOTA U NOVOM SADU: Ukoliko nahranite psa ili mačku na ulici, dobićete KAZNU!

Međutim, izgleda da je po sredi politički sukob dve stranke, jer kako kažu iz Gradske kuće, ovo je hajka protiv njih. Na zvaničnom sajtu grada Novog Sada, izdato je saopštenje na ovu temu, u kome se između ostalog spominje:

– Orkestrirana hajka i kampanja usmerena protiv novosadskih vlasti od strane Demokratske stranke – opozicione političke organizacije, se nastavlja i ta isključivo politička manipulacija i dalje unosi nejasnoće, nemir i dezinformacije u široku javnost.

Kako se navodi u saopštenju, „uslovi i način držanja i zaštita domaćih životinja na teritoriji Grada Novog Sada regulisani su Odlukom o držanju domaćih životinja, koju je Demokratska stranka usvojila za vreme svog mandata na Skupštini grada“.

Međutim, oni navode da Odluka koja se tiče zabrane hranjenja napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na površini javne namene, u zajedničkim prostorijama i dvorištima objekata višeporodičnog stanovanja nikada nije sprovedena.

Nema kazni za hranjenje pasa petface

– Komunalni policajci i inspektori, uvek su reagovali i reagovaće na pozive i pritužbe građana koji se osećaju ugroženo zbog radnji drugih građana. Međutim, i u tim slučajevima nije bilo niti će biti pisanja kazni, već se sve završavava na usmenim opomenama. Gradska vlast želi da nađe način za sprovođenje planskog i kontrolisanog hranjenja životinja na određenim mestima, čime bi se pored očigledne koristi za lutalice, mogao vršiti nadzor populacije napuštenih životinja. Gradska vlast je otvorena za sve predloge i sugestije i nikada neće Odluku koju je Demokratska stranka donela za Novosađane sprovoditi u punom kapacitetu i slediti njenu oštru i slepu politiku kažnjavanja onih koji pristupaju hranjenju napuštenih životinja.

Kako se navodi u datom saopštenju, ovo je samo način da kritičari „radi dobijanja političkih poena, uznemiravaju javnost“.

Ono što je najbitnije za napuštene i nesrećne pse, i sve one koji žele da im pomognu, jasno je i izdato na kraju ovog saopštenja:

– To je visoko human čin i u Novom Sadu NIKO NEĆE, KAO ŠTO JE I DO SADA BIO SLUČAJ, BITI KAŽNJEN ZBOG TOGA ŠTO JE NAPUŠTENOM PSU DAO KOMAD HLEBA ILI VODU.

Sada pravac na ulicu i iznesite činiju sa vodom i hranom i pomozite uličnim psima! 🙂

Izvor, Foto: Zvanična prezentacija grada Novog Sada

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0