Naslovna Komercijalna grupa Zašto pas neprijatno miriše nakon šetnje po kiši?

Zašto pas neprijatno miriše nakon šetnje po kiši?

0
PODELI
neprijatno miriše petface

Ukoliko ste primetili da vaš ljubimac posle šetnje na kiši ili nakon jednostavnog kupanja neprijatno miriše, nemojte da se čudite, jer neki psi više od drugih neprijatno mirišu kada su mokri.

Neke rase, naročito lovački psi, imaju više sebuma u svom krznu, a reč je zapravo o prirodnom ulju, koje se nalazi na koži i dlaci i štiti kožu psa od isušivanja. Kad je pas mokar, ulje i voda zajedno stvaraju bakterije, glavne “krivce” neprijatnog mirisa.

VRLO VAŽNO: Kako izmeriti temperaturu ljubimcu?

neprijatno miriše petface

Postoji nekoliko saveta, kako da sprečite da vaš ljubimac neprijatno miriše! Nakon šetnje po kiši, psa doooobro osušite peškirom i na taj način ćete sprečiti razvoj pomenutih bakterija. Nakon što ga istrljate peškirom, preporučuje se i topao vazduh fena, jer nekim psima, naročito dugodlakim, nije dovoljan samo peškir.

Zašto moje mače grize?

Ukoliko sami kupate ljubimca, onda bi trebalo da znate da se oni kupaju isključivo šamponom za pse. Nakon što ćete ga dobro utrljati, kvalitetan šampon za pse temeljno ga i ispreite jer bi nepravilno ispiranje moglo bi izazvati razne iritacije na koži. Ovo ne raditi svakodnevno,jer I često kupanja šamponom mogu izazvati iritacije kože, npr .alergije. Pas se može kupati šamponom jednom na 3-4 meseca.

neprijatno miriše petface

Za neprijatan miris na koži Vašeg psa možete uraditi I sledeće: dodati na 1 L vode 1 čepa sirćeta od jabuke. Ovo sve zavisi od veličine Vašeg psa. Za  pse većih rasa neka rastvor bude  3-4 čepa na 3 L.  Umočiti krpu u ovaj rastvor I krpom suprotno od rasta dlake istrljati psa. Sirće je jako delotvorno protiv neprijatnih mirisa. Ovim će I pas dobiti sjaj dlake.

I kvalitetni alati bi doprineli rešavanju ovih neprijatnih problema. Kvalitetna četka je preporuka, jer se njome stiže i do takozvanih “donjih delova kaputa”.

Ukoliko vam sve ovo zvuči previše komplikovano, posetite neki od profesionalnih salona za kupanje i šišanje pasa, jer osim divnog krzna i mirišljavog psa, možete dobiti i mnogo saveta na ovu temu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.