Naslovna VESTI TUŽNA VEST: Poslednji nosorog na svetu je ipak USPAVAN!

TUŽNA VEST: Poslednji nosorog na svetu je ipak USPAVAN!

0
nosorog petface

Poslednji nosorog, tačnije predstavnik severnih belih nosoroga, ipak je uspavan. Kako je saopštila kenijska prirodnjačka služba, koja se brinula o njemu, usled komplikacija sa zdravstvenim stanjem morao je biti eutanaziran!

Nakon što su odlučili da uspavaju životinju staru 45 godina, zbog ubrzanog pogoršanja zdravstvenog stanja, stručnjaci su naveli da su ostale još samo dve ženke iste podvrste nosoroga, na celom svetu!

Nosorog po imenu Sudan lečen je od komplikacija na mišićima i kostima izazvanih starošću, zbog kojih je imao velike rane na koži. Od kraja februara, zbog velike rane na desnoj nozi, Sudan je bio u ležećem položaju!

Poslednji živi beli nosorog na svetu biće uspavan?

Njegovo stanje se veoma pogoršalo u poslednja 24 časa. Nije mogao da stoji i mnogo je patio, navodi se u saopštenju i dodao je da je veterinarski tim doneo odluku da životinja bude uspavana.

nosorog petface

Nosorog je prethodno živeo u zoološkom vrtu u Češkoj Republici, a potom je prebačen u rezervat udaljen 250 kilometara severno od Najrobija, gde je živio sa poslednje dve ženke ove vrste, 27-godišnjom Nadžin i 17-godišnjom Fatu.

SREĆAN ROĐENDAN: Slonica Trompita proslavila 57. rođendan!

Svi pokušaji da se nosorozi pare prirodnim putem su propali, a prirodnjaci su organizovali akciju sakupljanja 9 miliona dolara za finansiranje projekta lečenja neplodnosti. Vantelesno začeće je poslednja nada za opstanak ove životinjske vrste.

RIP..

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.