Naslovna VESTI MAČKE LJUBITELJI MAČAKA LIKUJU: Predstavljene dve nove rase mačaka! Reakcije PODELJENE!

LJUBITELJI MAČAKA LIKUJU: Predstavljene dve nove rase mačaka! Reakcije PODELJENE!

0
PODELI
nove rase mačaka petface

Dve nove rase mačaka – Sphynxie i Bobtail – nedavno su predstavljene svetu. Dobro ih pogledajte na fotografijama, jer – ako je sudeći po ceni – nećemo ih toliko često viđati u domovima. Cena? Prava sitnica: za SphynxieBob mače moraćete da izdvojite oko 2.800 dolara, dok ćete za mače BamBob gracije morati da iskeširate oko 3.500 dolara.

nove rase mačaka petface

No vratimo se na ono što je o njima ispričala April Arguin, odgajivač iz SAD-a.

Potražite i ostale RASE MAČAKA

– Čudovišta ili slatkice? Zaključite sami, počela je svoj govor Arguin na nedavno održanoj izložbi u SAD-u gde ih je i prvi put predstavila ljubiteljima mačaka.

nove rase mačaka petface

Zapravo, reč o mačakama koje su, svaka na svoj način slične već postojećim rasama: SphynxieBob nastala je spajanjem Sphynxie i Bobtail mačaka, dok je Bambob nastala spajanjem rasa Bobtail i Bambino.

April (32), vlasnica „Lil Nudists Cattery“-a, provela je tri godine istražujući rase mačaka, sve dok nije dobila ove lepotice. Sada pokušava da ih uvrsti u registar retkih i egzotičnih mačaka.

Маčke kroz istoriju: Od egipatske mačke do danas!

Morali smo da radimo mnoga istraživanja, pre nego što smo uparili prve primerke, jer smo želeli da budemo sigurni da ćemo dobiti lepe i zdrave mačke, rekla je ona.

nove rase mačaka petface

Što se tiče izgleda, SphynxieBob izgleda identično kao Sfinks maca – ima predivne, okrugle uši, karakterističnu dlaku i mišićavo telo. Jedina razlika je u kratkom repu. Što se tiče BamBoba, i ona podseća na svoju „drugaricu“ Bambino mačku, s tim što ona nema dlaku i ima kratke noge.

NEVEROVATNO: Mace dve trećine svog života PRESPAVAJU!

Karakter im je, ako je verovati April, jako dobar.

nove rase mačaka petface

– Nazvali smo ih „čičak mačići“, jer oni jednostavno moraju da budu sa vlasnicima gde god oni bili. Divni su sa decom, vole da se igraju i neće pobeći ili se sakrtiti ako im priđete, objasnila je April.

nove rase mačaka petface
April Arguin

Priznajemo da su u najmanju ruku neobične i mace kakve do sada zaista nismo imali priliku da vidimo. Za naš ukus, daleko su od „čudovišta“, kako su ih mnogi nazvali. Pogledajte i video u kojem su ove lepotice glavne zvezde:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.