NOVI DOKAZI: Spasene životinje na život gledaju sa vedrije strane!

Dokazano je da kućni ljubimci pored smanjenja stresa, podstiču i ubrzavaju postizanje životnih ciljeva svojih vlasnika. Mnogo je benefita prilikom čuvanja jednog psa ili mace. Istraživanja su pokazala da gledanje fotografija ljubimaca ima i širi pozitivan uticaj na ljudsko ponašanje – poboljšava radni učinak, jača koncentraciju i navodi na bolje ponašanje u vožnji i na radnom mestu.
Ono što nas je najviše dirnulo jeste činjenica da su spasene životinje sklone da na život gledaju vedrije nego njihovi drugari koji su oduvek imali udoban i srećan život. Studija sprovedena na londonskom univerzitetu “Queen Mary”, uključila je dve grupe životinja: one koje život nije “mazio”, i one koje su oduvek živele i žive u sreći, ljubavi, blagostanju. Obe grupe pasa su puštene da same pronađu hranu, a rezultat je iznenadio naučnike. Naime, napušteni psi nisu odustajali ni u jednom trenutku od ideje da pronađu hranu, čak i na mestima koja su se u prvi mah činila kao “promašaji”.
Upravo ovi detalji treba da nam budu motiv da im uvek kada smo u mogućnosti pomognemo. A sada jesmo. Akcija pod nazivom NAŠE VELIKO SRCE namenjena je upravo njima: napuštenim psima i mačkama! Sve što vam je potrebno kako biste im pomogli je fotografija ljubimca, koju ćete postaviti u OVAJ ALBUM i kratka poruka zašto je vaš ljubimac – ljubimac velikog srca I kome želite da donirate hranu. Mi sve to zapisujemo i vašu donaciju sakupljamo i pridružujemo ostalim, koji su već u igri.
Obzirom da smo imali na umu da je broj napuštenih ljubimaca nažalost ogroman, našoj nagradnoj igri smo “dali” period do kraja godine! Dobro ste čuli, još 7 meseci ćemo tragati za dirljivim pričama, nagrađivati vas za humanost koju ste pokazali. Svakog meseca biramo 5 pobednika, 5 najdirljivijih predloga, koji su osvojili srca najvećeg broja fanova stranice Friskies Srbija!
Neka vaš ljubimac pokaže ostalima šta je to humanosti

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0