Naslovna VESTI PSI HEROJ: Lusi, ženka pit bula, dala je svoj život da bi obranila...

HEROJ: Lusi, ženka pit bula, dala je svoj život da bi obranila vlasnicu od nasilnika!

1
PODELI
odbranila vlasnicu petface

obranila vlasnicu: Lusi, šestogodišnji pit bul, iz američkog grada Fort Majersa, ostaće upamćena kao herojski pas. Ovaj pas branio je svoju vlasnicu Lisu Pots, koju je njen dečko napao nožem. Nažalost, Lusi ovaj napad nije preživela.

Pročitajte još:  Udomljeni pit bul spasao život dečaku!

Tog 18. decembra, izbila je svađa između Lusi i njenog bivšeg dečka Voltera Vilijamsa. Svađa je potom poprimila ozbiljnje razmere i prerasla u fizički obračun. Naime, Volter  je počeo da udara Lisu, a potom je izvadio nož u nameri da svojoj bivšoj devojci nanese ozbiljne povrede. Kada je uočila šta se dešava, ženka pit bula je krenula da zaštiti svoju vlasnicu i tom prilikom je primila većinu udaraca umesto nje.

Pročitajte još: HEROJSKI ČIN: Mačak spasio dečaka!

Lusi je nasrnula na Vilijamsa, ali je on ubrzo ubo u predelu vrata, rekla je žrtva nasilja.

Uprkos povredi koju je zadobila i krvi koja se slivala niz njen vrat, Lusi je nastavila da brani nesrećnu ženu i da ugrize napadača čak nekoliko puta. Otpor ove hrabre ženke bio je dovoljan da nasilnika zaustavi, ali nažalost, ona je bila veoma povređena. Gonjena osećanjem panike i straha za život psa, Potsova je zgrabila svoju zaštitnicu i iznela je napolje:

Kada sam je niz stepenice odnela u prizemlje, odmah sam zatražila peškir, kako bi joj pritisnula ranu i zaustavila obilno krvarenje. Zvala sam je po imenu, mazila joj glavu, tešila je kako bi joj održala pažnju, rekla je potresena vlasnica.

Nažalost, narednog dana, Lusi je preminula. U međuvremenu, policija je uhapsila nasilnika Voltera Vilijamsa. Porodica je izuzetno uznemirena dešavanjima i gubitkom koji ih je zadesio. Oni kažu da nikada neće zaboraviti šta je ovaj pas za njih uradio i da će uvek biti zapamćen kao heroj.

Pročitajte još: Pas spasao porodicu od požara, a potom i dobio i nacionalnu nagradu za hrabrost!

Lusi je heroj za sve nas i predstavlja simbol pseće vernosti i prijateljstva.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.