Naslovna VESTI OKRUTNOST: Video prikazuje slon koji plače tokom obuke!

OKRUTNOST: Video prikazuje slon koji plače tokom obuke!

0
PODELI
obuke petface

U nedavno emitovanoj epizodi “Westworld”, popularne HBO-ve emisije, dva slona nose Grejsa i Nikolasa u lov na bengalske tigrove. Ali, kako bi ovo izveli slonovi moraju da prođu rigorozni program obuke i treninga. Zagovornici dobrobiti životinja sigurni su da su slonovoi u ovom procesu maltretirani i zlostavljani!

CEO ŽIVOT SAMA: Najusamljenija slonica na svetu uginula u 69. godini!

Sada, za to imaju i video snimak! Naime, na snimku koji je osvanuo, vidi se kako slon PLAČE tokom ovog treninga! Slonove su brutalno obučavali radnici HTVT-a, koji su ih udarali i šokirali ih pištoljima za omamljivanje, kako bi ih lakše naučili trikovima.

U jednom segmentu snimka, jedna od starijih ženskih slonova, Tai, bukvalno je zaplakala kada je pogođena pištoljem za omamljivanje!

 

Istraga, koja je trajala više od osam sedmica, otkrila je da se slonovi zlostavljaju, noge su im bile vezane dvanaest sati dnevno, jedva da su mogle napraviti jedan korak napred ili unazad. Dok se istraga vodila pre nešto više od 10 godina, ponovo je snimak osvanuo u javnosti, verujući da HTVT nastavlja da obučava slonove istim brutalnim metodama.

POSLEDNJE ZBOGOM: Uginula slonica Marta – „prva dama“ Zoo vrta na Paliću!

Slonovi koji su se pojavili u “Westworld” su u vlasništvu kompanije “Have Trunk Will Travel” (HTVT) iz Kalifornije, koja obučava slonove i iznajmljuje ih za potrebe filmova, TV emisija i drugih performansi. Pored “Westworld”-a, HTVT slonovi su se pojavili u popularnim filmovima poput “Zookeeper” i “Water for Elephants”, a takođe su nastupali u muzičkom spotu za pesmu “Circus” Britni Spears i reklamama za kompanije poput Visa, Cadillac i Oreo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.