Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET LEPOTICE: Ove mačke imaju najveličanstvenije OČI koje ste videli!

LEPOTICE: Ove mačke imaju najveličanstvenije OČI koje ste videli!

0
PODELI
oči kod mačaka petface

oči kod mačaka: Lepota bez sumnje leži u očima posmatrača, ali mi ne sumnjamo da će naredne fotografije posmatrane u oku svakog od vas, izazvati divljenje.

Pročitajte još: NEUSTRAŠIVOST NA DELU: Ovi ljubimci su toliko hrabri da bi im svako pozavideo! (VIDEO)

Svako oko mačaka na sledećim fotografijama  je u dvema različitim bojama. Ovakvo stanje nauka objašnjava stanjem koje se naziva heterokromija, a ono podrazumeva razliku u boji očiju, kože ili dlake. Ona je rezultat relativnog viška ili manjka melatonina, a rezultuje u “šarenim” očima. Kod ljudi, pored očiju, razlika u melatoninu može uticati i na promenu kose i kože. Ovakvo stanje može biti nasledno, a može se javiti i kao posledica neke povrede ili bolesti.

oči kod mačaka petface

Smatra se da je heterokromija učestala pojava kod nekih vrsta mačaka, a interesantno je da većina lepotica kod kojih se ovo stanje ispoljava ima belo krzno.

Pročitajte još: PRETUŽNO: Mačka ne može da preboli smrt svog najboljeg prijatelja – PSA!

Verujemo da ste uživali u fotografijama koje smo za vas pripremili. Pored toga što u macinim očim uživate, ovom prilikom želimo da vas podsetimo da je neophodno i da održavate njihovu higijenu. Mačke po svojoj prirodi jesu čista stvorenja i tu nema spora. Međutim, to ne znači da im vaša pomoć ponekada nije potrebna. Za održavanje higijene očiju i sluznice, idalan preparat stiže iz Biogance kozmetičke kuće.

oči kod mačaka biogance celan eye petface

Clean Eye je antibakterijski i antioksidantni losion za čišćenje, na bazi ekstrakta različka i ružine vodice. Uloga različka je da smiri upaljenu i nadraženu kožu, koja nastaje usled kiselosti suza. Ružina vodica zadužena je za ishranu i hidrataciju krzna, zahvaljujući kome je krzno oko očiju čisto, sjajno i meko. Ovaj preparat je potpuno prirodno sredstvo koje je više nego efikasno rešenje za uklanjanje nečistoća oko očiju.

Pročitajte još: Mačka protiv krastavca: Ako vas oni ne nasmeju, ne znamo ko će!

Možda oči vaše ljubimice nisu specifične kao oči mačaka koje su zvezde naše današnje priče.Ipak, sigurni smo da iz očiju vaše krznene lepotice isijava sva ljubav ovoga sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime