Naslovna VESTI PSI NOVI SLUČAJ NASILJA: Dvomesečnom štenetu u Malom Zvorniku odsečene šape!

NOVI SLUČAJ NASILJA: Dvomesečnom štenetu u Malom Zvorniku odsečene šape!

1
PODELI
štene sa odsečenim šapama petface

odsečene šape: Novi slučaj nasilja nad životinjama potresao je Mali Zvornik. U blizini železničke stanice u Malom Zvorniku pronađeno je štene staro dva meseca, kome su odsečene šape! Sa teškim povredama, bez prednje i zadnje šape, štene je ležalo sklupčano pored kamionskog točka, a kako navode prolaznici – tu je od jutros!

Kako izveštava Blic, veterinar Dejan Bugarin iz Malog Zvornika je štenetu ukazao prvu pomoć i sanirao rane. Pretpostavlja se da je štene neko ostavio, jer su na pedesetak metara od njega bila još tri identična psa vidno preplašena i bespomoćna. 

Pročitajte još:
STRAVA U OSTRUŽNICI: Štenetu odsečene sve četiri šapice!

odsečene šape petface

Procene da li će štene preživeti je u ovom trenutku teško dati. Prema rečima veterinara Bugarina, moguće je da su rane starije od jednog dana.

– Nisam siguran da li je kuče pregaženo na pruzi ili na putu. Prema izgledu rana, mislim da nisu zadobijene od voza. Obavio sam hirurške intervencije, dao sam mu antibiotike i zaštitio rane od infekcije. Ostavio sam nešto hrane i zamolio meštane, koji su tu u blizini da pripaze na njega par dana, jer naša opštine nema azil za životinje, gde bismo ga smestili, kaže Bugarin za Blic.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Priča o Blekiju ili šta kada javni državni funkcioneri mrze pse!

odsečene šape petface

Najbliži azil nalazi se u Loznici, ali nažalost on nema nadležnosti nad malozvorničkom opštinom. U ovom trenutku brogu o povređenom štenetu može da preuzme samo pojedinac, dobrovoljac,..

IMA LI KO? BILO KO? PODELITE!

Izvor, Foto: Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.