Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET KAKVA POŽRTVOVANOST: Ovaj tehničar teši psa nakon operacije!

KAKVA POŽRTVOVANOST: Ovaj tehničar teši psa nakon operacije!

0
PODELI
operacije fortain petface

operacije : U nekim situacijama dovoljan je nečiji osmeh ili topla reč da potpuno razvedri i najtmurniji dan. Ova tvrdnja se odnosi i na životinje, jer i one poput ljudi, mogu imati najtananije emocije.

Pročitajte još: Najpoznatiji hrvatski bokser platio celokupne troškove operacije upucanog psa Olija!

Oni koji su malo upućeniji u rad BACRS – Baltimore Animal Rescue & Care Shelter kažu da njihovo osoblje pomera granice kada je u pitanju briga o životinjama. Naime, oni daju baš sve od sebe kada je u pitanju lečenje njihovih malenih pacijenata. Zaposleni se takođe trude da životinje koje borave pod okriljem BACRS imaju svu potrebnu pažnju i ljubav.

Pročitajte još: Bio je spreman za eutanaziju, a onda…TONI JE ČUDO OD PSA!

Kada se Meša probudila nakon operacije, ona se osećala uplašeno i zbunjeno. Njeno telo je bilo u čudnom stanju nakon anestezije. Veterinarski tehničar po imenu Denis Mozes zahvaljujući svom dugogodišnjem iskustvu znao je da će se životinja tako osećati. Naime, ovaj tehničar je izneo Mešu u hodnik i počeo da je ljulja u naručju kao bebu. Počeo je da joj peva “10 malih žaba”, pesmicu koju je nekada pevao svojoj sestri. Nakon nekoliko minuta, počelo je da deluje. Meša se smirila i prestala da cvili.

operacije petface

Hodnikom je prolazio jedan od volontera BACRS koji je uspeo da zabeleži ovaj trenutak i da ga podeli sa svetom. Zahvaljujući upravo njemu, mi smo bili privelegovani da odgledamo snimak čoveka koji svoj posao obavlja požrtvovano. Video je postavljen na zvaničnu stranicu ovog prihvatilišta, a ispod njega je između ostalog pisalo:

Hvala Denisu, kao i kompletnom osoblju koji rade neumorno satima, u pozadini našeg prihvatilišta – spasavajući živote i voleći životinje.

Denis je na sebe preuzeo da smiri Mešu nakon obavljene operacije:

-Ako ste ikada imali intervenciju nakon koje ste se probudili ne znajući gde ste, onda znate o čemu govorim. To je podjednako strašno i za pse i za mačke, pogotovo ako se nalaze u prihvatilištu, a posebno ako su mladi kao što je to slučaj sa Mešom.

operacije petface

Dobre vesti su stigle posle nekoliko dana. Naime, Meša je udomljena i sada se nalazi u divnoj porodici. Njeno novo ime je Medi, a deluje da su se sve kockice poklopile kada je ova mališanka u pitanju.

Pročitajte još: 51-godišnjakinja prodaje SVE kako bi sakupila novac za lečenje psa Pametnjakovića!

Dakle, životnjama u procesu oporavka mora se posvetiti posebna pažnja. Pored izmenjenog načina ishrane i mirovanja, preporuka su dodaci ishrani, putem kojih će se ubrzati proces oporavka. Rekonvalescentnim životinjama je potrebna ubrzana regeneracija tkiva. Tom procesu pomaže hemoglobin, koji je sastavni deo eritrocita i kao takav pomaže u transportu kiseonika. Hemoglobin sadrži gvožđe koje je posebno značajno u lečenju anemije kod ljubimaca. Preparat koji sadrži hemoglobin u suvom stanju je Fortain, vaš saveznik u borbi za zdravlje vašeg ljubimca.

operacije fortain petface

Fortan – zato što vaši ljubimci zaslužuju pažnju!

Pogledajte i VIDEO u kome ovaj tehničar teši psa nakon operacije:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.