ODGOVOR ZOO VRTA: „Optužba je potpuna neistina. Voda se menja svakog dana“!

Optužba je potpuna neistina. Iako prostor nije previše veliki, voda kod nilskih konja se menja bukvalno svakog dana, ovako je glasio odgovor nadležnih u beogradskom zoo vrtu, koje smo kontaktirali u slučaju „nilski konji“.

Naime, kao što smo i mi objavili, pre nekoliko dana pokrenuta je peticija kojom se traži hitno izmeštanje nilskih konja iz beogradskog „Vrta dobre nade“. Kako je navedeno u peticiji, „dva nilska konja žive u najgorim uslovima koje ljudski um može da zamisli. Oni leže u malom prostoru, prljavom i smrdljivom okruženju prepunom izmeta“.

Pročitajte još:
POTPIŠI, PODELI: Spasimo nilske konje iz beogradskog zoo vrta – DOK NE BUDE KASNO!

S tim u vezi, pitali smo nadležne kako bismo čuli i „drugu stranu priče“.

Optužba petface

Voda kod foke

– Pre nego što se pokrenu ovako neozbiljne peticije koje samo štete ugledu naše institucije, trebalo bi da se neuki pokretači prvo informišu da nilski konji uvek vrše nuždu u vodi, i to čim se zameni. Takva im je priroda i tako obeležavaju svoju teritoriju, pa samim tim voda ne može biti uvek čista kao na primer kod foka, rekli su nam nadležni.

Nilski konji koji žive u Begradskom zoološkom vrtu, iako su u godinama – zdravi su i u dobroj snazi. Čak su i dobili mladunce pre nekoliko meseci 😉

Pročitajte još:
POŽELITE MU DOBRODOŠLICU: Preslatki nilski konj novi je stanovnik zoološkog vrta u Beogradu!

– Da situacija nije dobra svakako ne bi mogli da se razmožavaju. Dakle, još jednom ponavljamo da je Optužba neistina. Inace, nilski konji žive u našem vrtu već preko 50 godina u tom prostoru i oduvek smo imali dobru reprodukciju i zdrave zivotinje, rekli su nam iz Zoo vrta.

Optužba petface

Ono što je najbitnije je da o njima, baš kao i o ostalim životinjama u Vrtu dobre nade, brine stručni tim veterinara zajedno sa zaposlenima, tako da im je omogućena najbolja moguća zdravstvena zaštita, ishrana i nega.

Za kraj razgovora, nadležni su dodali i da je planirano da se u narednom periodu (kada bude bilo mogućnosti) preuredi Vrt, što uključuje i moguće proširenje prostora za nilske konje.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0