Naslovna VESTI PSI KRALJEVO: Boni je paralizovan pas, koji će se naći na ulici jer...

KRALJEVO: Boni je paralizovan pas, koji će se naći na ulici jer je Grad tako rešio!

10
PODELI
paralizovan pas petface

paralizovan pas, pas kojeg su spasili sa ulice, oni koji imaju tumore i epilepsije, pas bez noge i na hemoterapiji,… Mnogo je tužnih sudbina o kojima trenutno brine kraljevačko Udruženje „Spaske“. Bore se za njihove živote, na sve načine, ali – kako su rekli u razgovoru sa nama – ne i zadugo, jer je Grad tako odlučio.

– Pod konstantnim pritiskom naše Udruženje „Spaske“ je još od prošle godine. Pod pritiskom da se naše Udruženje ugasi i da sve pse koje spašavamo sa ulice, a u pitanju su većinom bolesni, iskasapljeni, povređeni i paralizovani psi, izbace na ulicu, ovako nam priču započinje Danijela, predsednica ovog kraljevačkog Udruženja!

paralizovan pas petface

Kako nam kažu divni ljud iz ovog Udruženja, Grad Kraljevo na čelu sa načelnicom insekcijskih poslova je rešilo da njihovu humanost kazni.

– Ono što mi radimo, a treba da radi grad, je sada izgleda problem broj 1 u našem gradu. Na današnjem sastanku bili smo svi: načelnica inspekcijskih poslova, zamenik gradonačelnika, zaštitnik građana, načelnik uprave, pomoćnik gradonačelnika i šef azila. Trebalo je naći zajedničko rešenje – gde i šta sa psima. Umesto toga, dobili smo NAREDBU i rok do petka da pse izmestimo odande. Gde i kuda sa njima – njih to ne zanima, kaže nam Danijela!

paralizovan pas petface

Šef kraljevačkog azila jasno je izneo činjenicu da psima mesta u azilu NEMA!

– Predložili smo da se deo ispred azila, koji je već ograđen, doradi, da Grad finansira izgradnju nekoliko bokseva, smeštajnih kapaciteta gde bi naši volinteri obilazili, vodili pse na terapije,.. Ali njihov odgovor na sve je bio – DA IH UCENJUJEM, prepričava Danijela.

paralizovan pas petface

Ceo problem je kako kaže nastao usled nekakve peticije, koju je potpisalo 30 ljudi, a u kojoj je navedeno da psi o kojima „Spaske“ brine – smeta građanima Kraljeva.

Međutim, ono što sve najviše brine je – šta će od petka biti sa teško bolesnim psima.

– Bez naše pomoći i brige, njih više neće biti. Molimo ljubitelje i sve one koji prate naš rad i našu borbu, da nas podrže pišući dopise čelnicima gradske uprave Kraljevo. Takođe organizovali smo miran protest, za subotu, 08. avgust na trgu Srpskih ratnika u Kraljevu, gde ćemo izaći na ulice sa našim štićenicima. Pozivamo sve vlansike da nas sa svojim ljubimcima podrže, dodala je Danijela.

paralizovan pas petface

Svako ko želi da uputi pismo načelniku uprave, gradonačelniku, zameniku gradonačelnika, zaštitniku građana, načelnici inspekcijskih poslova, može to učiniti na njihove mejlove: nacelnik@kraljevo.org, inspekcijski_poslovi@kraljevo.org, kabinet_gradonacelnika@kraljevo.org, zastitnik_gradjana@kraljevo.org

Podržimo Kraljevčane, jer kako i sami kažu MI SMO NJIHOV GLAS!

Peticiju potpiši na linku: Pomozimo drustvu Spaske da sacuva bolesne pse o kojima brine!!!

10 KOMENTARA

  1. Velika je bruka i sramota sta se desava u Kraljevu,sa napustenim zivotinjama,posebno psima, i to bolesnim,nepokretnim,…..zar nase drutvo …nasa drzava da bude toliko nemarna,neodgovorna u svakom pogledu,…a posebno za zivotinje,narocito pse,..a opstinske vlasti su slepe kod ociju,ili se prave ludi da ne vide sta se desava sa napustenim zivotinjama,posebno psi..jedino tu nije ostala slepa DRUSTVO SPASKE NA CELU SA DANIJELOM JOVIC,JOVICOM ZNIDARICEM I OSTALA EKIPA…Zasto Opstinskoj strukturi grada Kraljevo smeta ovaj,veliki,humanitarni rad,pomoc,nepokretnim,bolesnim,zivotinjama?ZASTO?i oni imaju pravo na zivot kao i mi,i oni su ziva bica….pitam se ZASTO?Kome smeta njihov humanitarni rad,pomoc….?ZASTO?koji oni imaju odgovor?

  2. Sada ce Danijela Jovic da navuce donacije, jer to je uvek prvi i poslednji cilj-LOVA. PRIJAVE PISATI NECE–DA SE NE ZAMERI !!! .NARAVNO DA JE GEAD PO ZAKONU DUZAN DA IMA ADEKVATNO PPRIHVATILISTE–ako ga nema ,,Drustvo za zaš.životinja Spaske MORA NAPISATI PRIJAVU. AKO IMA, PA NE RADE PO ZAKONU, NE PRIME PSA, TAKODJE- PRIJAVA. AKO PRIME PSA, PA GA IZBACE–OPET, PO ZAKONU JE ZABRANJENO NAPUSTANJE ZIVOTINJE*—-U OVOM SLUCAJU I DANIJELA JOVIC AKO ISTO UCINI–DOBICE PRIJAVU, POTRUDICE SE VEC NEKO !!!! ..Neka objasni ljudima i kako je pas SPASKE skoncao !!!!! Za pocetak. ….Jadne zivotinje, kada ih takvi stite …—– sve ,,DANIJELE SRPSKOG ZASTITARSTVA,, KAKO VAS NIJE STID / nemate vi pojma da ta rec i postoji / !!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.