Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Pas i štene – isto ili ne?

Pas i štene – isto ili ne?

0
PODELI
pas i stene petface

Bebe su bebe – i ovo vam ne kažemo slučajno. Njihove potrebe u ishrani su sasvim sigurno različite od vaših! I zato, mama nije beba i pas nije štene – pa ih shodno ovoj negaciji treba odgovarajuće i hraniti! Ukoliko pružite odgovarajuću negu i ishranu vašoj “četvoronožnoj bebi” u toku prve godine života, velike su šanse da se vaše posete veterinaru svode samo na redovne godišnje vakcinacije.
Shvatili smo, potrebe u hrani kod psa osetno variraju sa uzrastom. Ako imate štene, treba voditi računa o raznolikosti rasa i sposobnosti šteneta da vari namirnice – najozbiljnija pravila ponekad će biti demantovana nepodnošenjem čak i uravnoteženih porcija hrane kad je reč o varenju. Štene treba da unese visok procenat proteina, pazeći na kvalitet tih proteina. Štenci su mnogo osetljiviji na svaki nedostatak proteina koji može da izazove usporeni rast, nepovratan poremećaj u telesnom sklopu, anemiju, pad krvnih proteina, nedovoljan broj antitela što dovodi do veće osetljivosti na bolest. Treba paziti i na unošenje kalcijuma i fosfora kako bi se sprečila ozbiljna bolest kostiju (osteofibroza). Štene ne treba da jede ni suviše mnogo ni suviše malo . Naročito ne treba “kljukati” psa pod izgovorom da mu time činite zadovoljstvo, čineći ga suviše krupnim za njegov uzrast, a ubrzo i gojaznim kad odraste.
NATURAL-PUPPY-MINI petface
U zrelom dobu, pas može da “odahne”, ili da se nađe u situaciji koja iziskuje prilagođavanje ishrane. Aktivnost psa retko je svedena na minimum. Otuda ne treba psa samo održavati, već postići stanje optimalnog zdravlja, izbegavajući sklonost ka debljini, koja je tako česta kod psa. Kompletan obrok podrazumeva energetsku, proteinsku, mineralnu i vitaminsku hranu.
Ok, ovo vas je sve malo uplašilo – da li ćete se snaći u ovim kulinarskim veštinama? Odahnite, jer sada naša Natural Trainer hrana za uzrasne kategorije vam rešava sve probleme – dovoljno kvalitetna da će je pas svake dobi obožavati, a dovoljno jeftina da ćete i sebe moći da obradujete novim “komadom” garderobe 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.