Naslovna Komercijalna grupa ZIMA JE NA PRAGU: Da li Vaš pas ima toplu kućicu?

ZIMA JE NA PRAGU: Da li Vaš pas ima toplu kućicu?

1
PODELI
pas ima toplu kućicu petface

pas ima toplu kućicu: Rešili ste se da u svoj život unesete lepotu druženja i da ga obogatite prisustvom kućnog ljubimca. O odluci ste dobro razmislili, preispitali sebe i ukućane, i sada jedino ostaje da mala čupava pufna stigne u vašu kuću. Shodno ovoj odluci, vašem novom četvoronožnom prijatelju ste obezbedili i kućicu u kojoj će boraviti.

Ukoliko niste, alat u ruke i prvenstveno mu obezbedite zaklonjeno mesto – dobro izolovanu kućicu i topli podni pokrivač. Kućica ne treba biti ni premala – jer se neće udobno osećati u skučenom; ali ni prevelika, kako bi pas mogao i sopstvenom toplotom da zagreje vazduh unutar nje. Iz najbolje namere da psu obezbede što komforniji smeštaj, vlasnici se odlučuju za prevelike kućice što je greška upravo iz ovog razloga – pas će je preko zime jako teško ugrejati.

Pročitajte još:
Ovako nas PSI vide!

Najbolje su kućice od drveta, jer je drvo dobar izolator. Ukoliko niste vešti sa alatom i kućicu ne možete napraviti sami, ne brinite – na raspolaganju vam je mnoštvo, već gotovih kućica za pse.

pas ima toplu kućicu petface

Kao što je i vaša kuća zaštićena od vetra i njegova mora biti. Napravite mu nastrešnicu koja će ga čuvati od ovih “neprijatelja”.

Pročitajte još:
KORISNO: Evo šta treba da sadrži pribor za prvu pomoć ljubimca!

Krov je potrebno prekriti materijalom koji je vodootporan, ne zadržava vodu, dugotrajan i može izdržati i visoke temperature, a poželjno je i da se ne kliza, jer psi vole da skoče na krov svoje kućice. Takav materijal može biti tegola. Pod kućice treba da bude podignut od zemlje i takođe izgrađen od drveta. Pored drveta, preporučljiv je i pod od cigle, koji se lako čisti, a istovremeno je i dobar toplotni izolator. Najgore je ostaviti golu zemlju. Između ostalog u zemlji su česti crevni paraziti koji u njoj žive i po nekoliko godina i koji mogu napraviti mnogo problema vašim četvoronožnim prijateljima.

I pored svega, naš predlog je razmislite o tome da ipak pustite ljubimca u topli dom, bar kada su zimski dani u minusu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.