Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: „Ovo je bezimeni, pas koga niko ne želi i kog...

NOVI SAD: „Ovo je bezimeni, pas koga niko ne želi i kog su pokušali da obese“!

12
PODELI
pas koga niko ne želi petface

– On je pas koga niko ne želi. Za njega niko ne pita. On je običan, tužan pas. Neudomljiv je i jedan napaćen pas. Osetio je samo zlo na svom jadnom telu, ovako nam svoju priču o „Bezimenom“ započinje gospođa Vesna iz Novog Sada.

Naime, u redakciju Petface-a stigla je poruka sa „subject“-om HITNO! Reč je o psu, koji je veći deo svog života proveo na ulici. Kako nam u razgovoru kaže Vesna, on je namučen, više puta teže povređivan od strane ljudi.

pas koga niko ne želi petface

– Bio je petak, 10.jul. Pojavio se sav unezveren , uznemiren. Šetao je tu po ulici gde ga hranim. Imao je ogroman hematom na vratu i oguljotinu, tačnije trag od nekog kanapa ispod vilice. Jasno mi je ukazivalo na to da je neko pokušao da ga obesi, priča nam Vesna.

Vesna je probegla prvoj pomoći i kada ga je smirila, pokušala je da ga nahrani. Međutim, sve je povratio.

– U tom svom ludilu, dok sam ja zvala neke ljude za pomoć, on je nestao. Tri dana sam provela tražeći ga, svaku rupu, napušten objekat ali nigde ga nije bilo. Kada sam već izgubila nadu, opet se pojavio na tom istom mestu, dodala je Vesna.

Bio je na ivici života i smrti. Bezimeni tada više mogao da stoji, da hoda, čak ni vodu nije mogao da uzme.

– Ležao je tako jadan i dok sam zvala pomoć, radnik iz trafike koja se tu nalazi je iz sveg glasa vikao “Nosi tu džukelu kući pa ga tamo leči”. Odnela sam ga nekoliko koraka dalje i čekala. Pozvala sam novosadsku „Zoohigijenu“. Za pola sata su došli, a jedna sitna devojka ga je pažljivo uzela u naručje kao da je beba. Obećala je da će ga spasiti, rekla nam je Vesna.

pas koga niko ne želi petface

Bezimeni, ili Kole kakao su ga u „Zoohigijeni“ nazvali je i dalje tamo. Vesni su rekli da se polako oporavlja. Ali, nažalost, čim se to desi Bezimeni će ponovo na ulicu.

Za sve informacije u vezi sa psom, kontaktirajte Vesnu na broj telefona 061 264 88 78

– Ja nemam rešenja za njega. Čuvam i psa i macu u malom stanu. Sve koje sam znala pitala sam da pomognu. Pored svega što je doživeo, on je jedan tako divan, dobar pas. Nisam čula da je bilo kada zalajao, ali nisam ga ni videla da onako veselo maše repom. Uvek je jako tužan, rekla je Vesna za kraj našeg razgovora i apelovala da svi koji mogu bar podele njegovu priču i tako pomognu da mu se možda pronađe dom.

Pomozimo da se još jedan pas, kome je ulica dom, nađe u toplom zagrljaju i oseti pravu ljubav! ŠERUJTE!

12 KOMENTARA

  1. Zar nema u okolini Novog Sada nekog ko ima kuću i kome treba pas da se udomi. Vidi se da je mnogo dobar.Nadam se da će ovaj tekst naići na pozitivan odjek i da će ga neko uzeti.

  2. Dobar dan, ukoliko ste u mogucnosti molim vas podelite pricu o ovoj maloj maci

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=506154786201228&set=a.160852420731468.38059.100004201329714&type=1

    https://www.facebook.com/prijatelji.zivotinja.779/videos/vb.100004201329714/506727709477269/?type=2&theater&notif_t=video_processed

    unapred puno hvala!!!!!!!!

  3. Samo su budale mogle da pokusaju da ga obese, taj pas je prelep da mogu ja bi ga usvojila. Ko god da je pokusaoo da ga obesi Bog cemu vratiti za tooo….. Ako Bog da ovajj pas ce pronaci svoj dom i bice srecan….

  4. Znate svi da molite BOGA da Vam pomogne kad ste u nevolji ,kome se drugom obracate osim BOGU,bez obzira da li verujete u njega ili ne,trazite spas u vasim zivotima, spasite svaciji ZIVOT I zivotinja I njima je BOG dao ZIVOT,Zato su medju ljudima,ZIVOT je zivot ,tada ce biti uslisene vase molitve za spas vasih zivota upucene GOSPODU ! AMIN !

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.