ODLUKA SUDA: Pas Meda je kriv što glasno laje, mora da se seli!

Sigurno se sećate pomalo neverovatne priče o psu Medi iz Peroja, mestu pored Pule. Da podsetimo, Pas Meda mora biti sam, od 20h do 8h ujutru. 12 sati. U mračnoj šupi. Tužile se ga komšije, jer laje. Očajni vlasnici podneli su tada tužbu, ali srce im se cepalo kada su u 20h svakog dana morali odvesti svog voljenog ljubimca u mračnu šupu i tamo ga zatvoriti na 12 sati.

Tužba je stigla pred Uskrs 2014. godine, a iako Meda živi na privatnom posedu, u ograđenom dvorištu – po privremenoj odluci suda više ne sme da laje, jer zbog laveža remeti mir.

pas Meda petface

Cela Hrvatska, Srbija i ostale zemlje regiona digle su se na noge, jer su smatrali da je ovo što su “ljudi” učinili Medi – NEODPUSTIVO! Stoga su vrlo brzo pokrenuli Internet akciju “I JA SAM MEDA”, u kojoj su mu pružili svakodnevnu podršku.

HRVATSKA: 12 godina Benito je bio vezan za drvo! Sada je spasen i traži dom!

Međutim, iz Hrvatske danas stižu loše vesti – po Medu! On će morati da pronađe drugi smeštaj, možda i drugu porodicu. Jer, komšinica koja je tužila, dobila je slučaj na sudu u Puli!

Pred Opštinskim sudom u Puli, Anton Šimonović – Medin vlasnik – je u ime svog psa Mede, odgovarao po tužbi komšinice zbog glasnog lajanja i stvaranja buke, koja je za nju neizdrživa. 

pas Meda petface

Na kraju je sud presudio da Pas Meda, lajanjem, zaista izaziva veliku buku i uznemirava komšinicu, pa će morati da bude preseljen na drugu lokaciju.

JUNACI DANA: Vatrogasci spasili pse, zatrpane ispod odrona kamenja!

“Jutarnji list” prenosi da je problem u tome što je Šimonović na suđenju zahtevao da se na kuću komšinice postave merači buke, ali ona to nije dozvolila, pa nije ni poznato koliko je pas zaista bučan. 

Komšinica, Vesela Vukotić, bila je neumoljiva, a odluka suda je rasplakala gazdu psa, koji je najavio da će se žaliti drugostepenom sudu.

Inače, komšinica je tražila i odštetu zbog “duševnih bolova” uzrokovanih Medinim lajanjem. Tražila je tražila 10.549 kuna (oko 172.000 dinara).

Problemi sa komšinicom, kaže Medin vlasnik, počeli su od dana kad je pas došao u njegovu porodicu. Veselka, čija je kuća udaljena petnaestak metara od njegove, već tada je jasno pokazala da joj se novopridošli četvoronožac ne sviđa. Anton tvrdi da ga je najpre prskala vodom, a zatim je počela da ga gađa kamenjem. Isto je, kaže, komšinica radila i psu koga je ranije imao, ali je on uginuo pre Medinog dolaska.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0