Naslovna VESTI PSI Ovako bi to izgledalo kada bi PAS ostavio VLASNIKA zauvek!

Ovako bi to izgledalo kada bi PAS ostavio VLASNIKA zauvek!

0
PODELI
PAS ostavio VLASNIKA zauvek petface

PAS ostavio VLASNIKA: Prema Zakonu o dobrobiti životinja, napuštenom životinjom se smatra životinja koja nema dom ili koja se nalazi izvan njega i lišena je brige i nege vlasnika i koju je on svesno napustio. Zakon o dobrobiti životinja navodi da je vlasnik odgovoran za život, zdravlje i dobrobit životinja i zabranjuje vlasniku da napusti životinju koja zavisi od njega. Zakon propisuje i da je vlasnik, kućnih ljubimaca koji nije u mogućnosti da se dalje brine o njima, dužan da im obezbedi odgovarajući smeštaj. Ukoliko to ne učini, odgovara za prekršaj i može mu se izreći novčana kazna.

Pročitajte još:
PRIČA KOJA ĆE VAS SLEDITI: Pas se rukuje sa vlasnikom, koji ga upravo ostavlja u Prihvatilištu – ZAUVEK!

Uprkos svemu ovome, procena je da u svetu čak 75% od ukupne populacije pasa i mačaka spada u napuštene životinje. Nadležni u svim svetskim državama često posežu (ili bar pokušavaju da posegnu) za primenom kratkotočne, neefikasne i ekstremno nehumane metode – eutanaziranja napuštenih životinja!

Pri tome se često zaboravlja da su jedini krivci za ogroman broj životinja beskućnika ljudi –neodgovorni vlasnici. Osim što je nehumano i za svaku moralnu osudu, izbacivanje kućnog ljubmca na ulicu ima i svoje pravne posledice!

(izvor: pravnazastitazivotinja.com)

Tragajući za informacijama na ovu temu, prnašli smo sjajnu fotografiju – sarkastično prikazan slučaj ostavljanja vlasnika! I baš ovako bi izgledalo kada bi PAS ostavio VLASNIKA zauvek!

 

„Više nisi sladak kao nekad… Prevelik si, a i ne možemo da očistimo stan jer se dosta linjaš. Moramo stalno da te izvodimo da šetaš. Ti zahtevaš dosta pažnje, nemamo vremena da ti se posvetimo toliko. Da ne ispustimo to što laješ. Uzeće te već neko, samo sačekaj tu, ništa ne brini..“ – sjajno su opisali fotografiju koja je predstavila baš ovu nemilu temu!

Pročitajte još:
VRLO EMOTIVNO: Pas zaplakao, kada ga je vlasnik ostavio vezanog na stanici i otišao – ZAUVEK!

Nemojte napuštati svoje ljubimce, jer oni vas NIKADA ne bi ostavili. Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da brinete o njemu, potrudite se da mu nađete dom, ljubav i pažnju, koju od vas više ne može dobiti! Mnogo je humanije,..

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.