Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Koliko ČESTO bi trebalo da PERETE PSU ZUBE?

Koliko ČESTO bi trebalo da PERETE PSU ZUBE?

0
PODELI
perete petface

Ako ste se nekada zapitali da li je potrebno, i koliko često, da perete svom ljubimcu zube, samo razmislite kako ste bi se vi osećali da ne perete zube redovno.

Unutrašnjost usta naših ljubimaca zapravo nije toliko različita i oni su podložni sličnim zdravstvenim problemima kao i mi – loš zadah, gingivitis, periodentalne bolesti, čirevi i drugo. A ako su usta ljubimca nezdrava, to može uticati i na ostatak tela, što bi dovelo do problema kao što su oboljenje jetre, bubrega i srca.

perete petfaceVaš pas ima 42 ZUBA! Tako je, 42 i zamislite koliko je to bakterija na tako malom prostoru kada se zubi ne peru. Ako mislite da vaš pas nikada ne bi mogao da oboli od oboljenja kao što je bolest desni, razmislite još jednom.

Oko 80% pasa pati od nekog oblika oboljenja, bilo da je blago ili jače. Obično se znaci lošeg oralnog zdravlja pojavljuju oko treće godine ljubimca i postaju gori vremenom.

Pročitajte još: FORTAN vam pomaže: Kako da očistite zube svom psu?

Dakle, pitanje nad pitanjima! Koliko često treba da perete zube svom najboljem drugaru? Idealno bi bilo jednom dnevno, ne samo da je to odlično za zdravlje vašeg ljubimca i zdravlje njegovih zuba, već ćete i ustanoviti rutinu, pa će vam ova „obaveza“ biti lakše i manje stresna.

perete petfaceMeđutim, ukoliko ne uspevate da to uradite svakodnevno, naročito ukoliko je vaš mezimac malo tvrdoglav, obavezno to uradite bar dva puta nedeljno. Naravno, nikako ne bi trebalo da koristite paste namenjene ljudima, već potražite paste posebno napravljene za pse.

Ako ste malo „zakasnili“ i dosada niste prali svom psu zube, ili ne bar tako redovno, možete „ispraviti grešku“. U slučaju da vaš pas već ima neprijatan zadah iz usta, kao i nezaobilazan kamenac, možete ga se rešiti bez ikakvih ozbiljnih procedura.

Pročitajte još: Značaj i najbolji PRIRODNI IZVORI KALCIJUMA za PSE

Dental Care brenda Fortan je prirodno sredstvo za negu zuba i desni, kao i za održavanje svežeg daha. Ukoliko želite da uklonite naslage plaka, prve nedelje koristite Dental Care svakodnevno, a zatim ga koristite jednom do dva puta nedeljno.

perete petfaceA nakon toga, znate šta vam je činiti, redovno pranje zubića je OBAVEZNO! 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.