PODRŽI, POTPIŠI: Nikola je pokrenuo PETICIJU za uvođenje „pet friendly“ linija u GSP!

„Pet friendly“ linija podrazumevala bi određene autobuse, koji bi prevozili ljubimce a da vlansici ne moraju brinuti da će iz istih biti izbačeni, preko pogledani, vređani i slično. Ovako je ukratko svoju ideju za naš portal prepričao Nikola Dražović!

Naime, Nikola je samo jedan od mnogih Beograđana koji su, uprkos zakonskim odredbama o transportu kućnih ljubimaca u vozilima GSP-a, prepušteni volji bahatih vozača i njihovoj naklonosti ili nenaklonosti ka životinjama.

„pet friendly“ linija petface

– Mada pomenute odredbe predviđaju da u autobuse, u određenom periodu tokom dana, i poštujući bezbednosne i higijenske mere, mogu ući psi visine do 40 cm mereći od šapica do vrha leđnog grebena, samo protekle nedelje izbačen sam sa mojim ljubimcem iz jednog tramvaja i dva autobusa. Zabrinjvajuće je to što su mi putnici, koji su bili tada prisutni, rekli da je reč o vozačima i da to nije prvi put da zaustavljaju vozila i isteruju vlasnike ljubimaca, za Petface priča Nikola.

Vozač GSP-a na liniji 29 zaustavio saobraćaj, jer nije hteo da vozi čoveka sa psom u torbi!

„pet friendly“ linija petface

Kako je napomenuo, sa druge strane one koji više ugrožavaju putnike – nasilnike galamdžije – ne diraju, već dozvoljavaju tiraniju nad putnicima koji su kupovinom karte kupili i garanciju bezbednosti u vozilima GSP-a.

– Iskreno, hiljadu puta ugroženije osećam se od pomenutih predstavnika ljudskog, nego životinjskog roda. Osim toga što je psima, pre svega, urođena ljubav prema čoveku, oni imaju i svoje gazde koje su dužne da odgovaraju za njihovo ponašanje u javnosti, kaže Nikola.

„pet friendly“ linija petface

Verujući u to da ni za „hiljadu godina“ neće promeniti mentalitet većine, Nikola je pokrneuo PETICIJU kojom je predložio moguće rešenje – uvođenje posebnih „pet friendly“ linija u okviru linija gradskog javnog prevoza. Tačnije „pet friendly“ polazaka!

OBRT: Vozač GSP-a koji je spasio štene demantovao priču!

– Ne mora da bude reč o svim linijama, već o onim za koje se proceni da su najpraktičnije i koje će nama ljubiteljima životinja omogućiti da se sa njima uputimo ka bilo kom delu grada – prošetamo Knez Mihajlovom, uz Dunav ili Savu,.. Što je još važnije, ovako bismo mogli bezbedno i bez rizika po životinju da se vratimo od veterinara autobusom, a ne pešice i to još posle nekog hirurškog zahvata. Nemamo svi automobile, novac za taksi i ne možemo uvek da se oslonimo na pomoć prijatelja, dodao je Nikola!

„pet friendly“ linija petface

Nama se ova ideja vrlo dopala i zato smo na spisak dodali i naš potpis, a vas molimo da je podržite i podelite svojim prijateljima! Jer, kako kaže Nikola, bitno je da i naši ljubimci uživaju u čarima srpske prestonice sa nama. 😉

PETICIJA SE NALAZI NA OVOM LINKU!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0