BEOGRAD: Stanodavac je rekao: ili pas ili vi iz stana! Marko je odlučio – selimo se!

„pet friendly“ stan: Imate nekoliko dana da izbacite Lakija. Tako je glasila poruka vlasnika stana, u kom je Marko sa sestrom živeo nekoliko godina. Sve do tog dana, kada je Marko na ulici spasio staforda Lakija. Kompromisa nije bilo – ili pas ili svi zajedno napolje!

Marko je sa svojom sestrom, inače oboje studenti u Beogradu, odlučio – selimo se svo troje!

„pet friendly“ stan petface

Naime, priča nas vraća u dan kada je Ana, Beograđanka, kod Kalenić pijace pronašla staforda. Igrom slučaja na istom mestu se našao i Marko sa dva druga, koji je već mesecima unazad razmišljao o tome da udomi psa. Tada, Marko uzima Lakija, privremeno – dok se ne snađu za njega.

Pročitajte još:
Odbila je da napusti svoju mačku: Iseljene su obe iz stana!

– Prema rečima ljudi koje smo tu zatekli, Laki je imao težak život. Išao je od vlasnika do vlasnika, a jedan je valjda izjavio i da Laki loše podnosi batine?!?!? Poslednje što smo saznali da je Laki završio kod nekog prodavca sa pijace Kalenić i da su ga deca Romi u malom parkiću huškali na pse, za Petface priča Ana.

„pet friendly“ stan petface

Marko sa Lakijem istog tog trenutka odlazi kod veterinara. Kao što su i mislili, pas nije bio čipovan, a veterinar mu tada određuje terapiju kako bi se pas rešio infekcije uha, kože,… Laki dobija i neophodne vakcine, a Marko ga tada čipuje na sebe.

– Spremao se na razgovor sa vlasnikom stana u kom su on i sestra živeli. Obzirom da su godinama uredno plaćali, održavali stan, bili stanari “za primer”, Marko je pretpostavljao da neće biti problema da dobiju još jednog cimera – četvoronožnog, priča nam Ana.

Pročitajte još:
DOBRODOŠLI U SRBIJU: Neveni iz Trstenika naređeno da iseli iz stana svog psa, rase BIŠON!

Međutim, vlasnik stana im daje nekoliko dana da Lakija izbace iz stana. I tako, sada, svo troje traže novi stan!

Oglas koji su postavili glasi: Tražimo stan, „pet friendly“ stan, u Beogradu, do 200 eura.

„pet friendly“ stan petface

Laki je divan pas, a prema rečima njegovog vlasnika nikada nikoga nije napao, maza je velika, veseo, razdragan.

Za odluku Marka i njegove sestre imamo samo reči hvale, jer nismo sigurni da bi se baš svako tako poneo prema psu koji je „tu, tek nov“. A za sve vas ostale, imamo apel – šerujte priču i raspitajte se da li među ljudima koje poznajete postoji neko ko bi im izdao stan!

Kontakt telefon: Marko, 0692322068

Dakle, samo „pet friendly“ stan dolazi u obzir jer Marko ne namerava da ostavi svog ljubimca na ulici!