PRIKLJUČI SE I TI: Pokrenuta akcija „Petarde? Ne, hvala“!

Petarde nikome, možemo reći, ne donose dobro. Osim što za vreme praznika na desetine ljudi, među kojima i deca, bude povređeno u „ludovanju“ sa petardama, na stotine ljubimaca bude prestravljeno usled svakodnevne „praznične pucnjave“.

Novosađani su organizovali protest protiv upotreba petardi i i svakojake pirotehnike za vreme predstojećih praznika, a današnja priča nas vodi do Slovenije.

Pročitajte još:
PODRŽITE, PODELITE: U nedelju protest protiv upotrebe petardi u Novom Sadu!

Kampanja „Petarde? Ne, hvala!“ jedna je od akcija koja se trenutno sprovodi u Sloveniji, uz podršku „Tam-tam“ kompanije i Društva za zaštitu životinja Ljubljane. Naime, na nekoliko lokacija osvanuli su bilbordi koji imaju jasnu poruku: „Petarde? Ne, hvala“!

petarde petface

Naime, kampanja je sada već tradicionalna, od 2013. godine, a ovo je možda i prvi put da se proširila i na region!

– Obzirom da smo zajedno jači, pozivamo sve da nam se priključe, tako što će kreirati svoje fotografije koje ilustruju našu akciju, a 23. decembra ćemo u centralnim slovenačkim gradovima postaviti dospela rešenja, napisali su iz „Tam-tam“-a.

Pročitajte još:
Pomozite mu: Strah od grmljavine jedan od 10 najčešćih kod pasa!

petarde petface

Ukoliko i vi želite da se priključite akciji, možete poslati svoje fotografije na mail natasa@tam-tam.si a poruka koju nam akcija šalje je „HVALA U IME STANOVNIKA ŽIVOTINJSKOG CARSTVA“!

U prilogu ove akcije dostavljamo najzanimljive fotografije podrške, a vi naravno spremajte svoje, jer naša poruka je potpuno jasna PETARDE? NE HVALA!