Poznati makedonski pevač pozvao na hajku, trovanje i ubijanje pasa u Skoplju!

Naum Petreski je poznati makedonski pevač, koji sa grupom Sintezis & Naum Petreski, više od 15 godina istražuje i čuva bogato etnomuzikološko nasleđe Makedonije. Međutim, tamošnja javnost sada je zgrožena onim što je preplavilo Internet, a dolazi upravo od njihovog omiljenog muzičara.

Naime, našem portalu se javio sugrađanin Branko, koji je i sam zgrožen ovim gestom pevača.

pevač petface

Postavljen otrov

– Ovoj groznoj kampanji ubijanja napuštenih pasa, priključio se i naš poznati pevač, koji je na svojim društvenim mrežama javno pozvao na linč pasa, rekao  nam je Branko dok nam šalje printscreen statusa muzičara Petreskog.

pevač petface

Bojana ima samo 12 godina, a hobi joj je spašavanje životinja!

Naime, u prestonici Makedonije u toku je nezapamćena hajka na napuštene životinje, koje se truju, bese, ubijaju. Ljubitelji životinja su ogorčeni i ne znaju kome više da se obrate za pomoć!

pevač petface

Maca, koja je nažalost, otrovana

– U čitavoj Makedoniji je hajka protiv pasa lutalica. Truju se i vešaju. Sve je počelo pre nekoliko dana, kada su valjda neki ovčarski psi u nekom selu izujedali neko dete, koje je zalutalo od roditelja. Posle nekoliko dana isti psi su izujedlai i drugo dete. Od tada kreće ova užasna kampanja, kaže nam Branko i dodaje kako siv ostali psi nisu krivi što su neki, pre svega vlasnički psi, pokazali agresivno ponašanje.

MAKEDONIJA: Irac Mark i labrador Pajo neumorno koračaju za decu obolelu od raka!

Kako nam je objasnio, skoro svi parkovi u Makedoniji su puni otrovanih pasa, a nadlženi kažu da nemaju informacije ko to postavlja „zamke“.

Osima psa, život su tragično izgubile i mace, a građani Skoplja mole nadležne da se otkriju počinioci, jer kako kažu ubijanje živih bića je Zakonom kažnjivo. Takođe, prizori koje svakodnevno vide na ulicama glavnog Grada nisu nimalo prijatni.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0