Naslovna VESTI PSI FILMSKA PRIČA: Pit bul je spasao porodicu od naoružanog provalnika!

FILMSKA PRIČA: Pit bul je spasao porodicu od naoružanog provalnika!

2
PODELI
pit bul je spasao porodicu petface

pit bul je spasao porodicu: Ne prođe dan da nas psi ne iznenade nekim svojim postupkom koji prevazilazi sve granice prijateljstva i privrženosti. Ovoga puta, u pitanju je jedan vremešni pit bul, koji ima 3 noge i koji je, uprkos svom hendikepu, svojim telom zaštitio porodicu od naoružanog provalnika. Njegovi najmiliji čak navode da mu ovo nije prvi put da ih spašava.

Pročitajte još: PRAVI HEROJ: Pas spasao porodicu od požara, a potom i dobio i nacionalnu nagradu za hrabrost!

Bio je 19. januar kada je maskirani čovek provalio u dom Darsi Čeri i njenog momka u gradu Džejnsvilu, država Vašington u kasnim popodnevnim satima. Naime, ovaj par je zaboravio da zaključa ulazna vrata svog stana, a provalnik je podlo iskoristio taj momenat nepažnje. Srećom, tu je bio pas Levi,  zahvaljujući čijoj reakciji je provalnik osujećen. Darsi je za lokalne medije opisala ovaj nemili događaj sledećim rečima:
Isukao je pištolj na nas i zahtevao je da legnemo na zamlju. Zahtevao je od nas da mu kažemo gde se nalazi novac.

pit bul spasao porodicu petface
U tom momentu, u prostoriju ulazi pit bul, star 15 godina, i počinje da laje i da reži na uljeza. Levi, pas sa tri noge, je shvatio da mu  je porodica ugrožena i odlučio je da se hrabro suprotstavi napadaču. Provalnik odmah potom nišani u glavu psa i povlači okidač. Srećom, metak je samo okrnuo glavu psa i završio u njegovom ramenu.

Pročitajte još: Dulče je gluvi pas koji je spasao svoju porodicu od trovanja ugljen-monoksidom!

Nakon što je ranio Levija, napadač je pobegao iz stana, a osim toga što je zamalo oduzeo život ovom hrabrom pit bulu, on nije uspeo da uznese iz stana nikakvu dragocenost.
Kao što smo napomenuli na početku, ovo nije prvi put da se ovaj kuražni pas žrtvuje za svoju porodicu. Naime, 2014. godine, on je pao sa ivice stene, kako bi zaštitio Darsinog sina  da ne padne prvi i da se ne povredi. Tom prilikom, on je teže povredio nogu, a povreda je kasnije dovela do amputacije cele noge.

pit bul spasao porodicu petface
Očekuje se da se Levi  vremenom potpuno oporaviti od  posledica ranjavanja. Jedino što ostavlja gorak ukus u ustima je što je počinilac ovog dela na slobodi i o što njemu policija nema nikalvih informacija.
Mi se iskreno nadamo da će se ovaj hrabri pas oporaviti što pre i da će još dugo, dugo motriti na svoju porodicu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.