Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET PLOUF savetuje kako da OKUPATE MAČE

PLOUF savetuje kako da OKUPATE MAČE

0
PODELI
plouf petface

Dok mnoge odrasle mačke imaju naviku da se održavaju čistima, mačićima je u početku potrebna mala pomoć. Kupanje će im pomoći da budu čisti i zdravi, ali morate biti veoma pažljivi. Zato je tu PLOUF da vam pomogne sa svojim savetima.

plouf petfaceMačići nemaju rezerve masti koje im pomažu da održe temperaturu tela stabilnom. Stoga, ukoliko im je hladno tokom ili nakon kupanja, mogu postati podložniji bolestima ili infekcijama. Zbog toga bi trebalo da se konsultujete sa veterinarom pre nego što okupate mače.

Pročitajte još: Upornost se isplati: borba protiv buva kod mačaka

Prvih nekoliko meseci života mačeta je kritično zbog perioda socijalizacije, te morate biti pažljivi. Pre nego što se odlučite da ga okupate, postarajte se da mu je uopšte prijatno da ga nosite i na suvom. Kada se navikne na to, počnite da mu brišete telo od šapa nagore vlažnom krpom. Onog trenutka kada se mače navine na osećaj vlažnosti, možete da pređete u potpunosti na kupanje.

plouf petface Naravno, idite polako kako bi se maca navikla na vodu i sve vreme je mazite, dajte joj poslastice i hvalite je. Što je proces postepeniji, to će biti lakše ubuduće i mačetu i vama.

Za kupanje vam je potreban lavor, šampon za mačke (nikako za ljude), mlaka voda za kupanje kao i čista mlaka voda kojom ćete ispirati mače i gomila toplih peškira. Prvo pokvasite šapice mace i malo po malo je navikavajte na vodu.

Pročitajte još: Kupanje pasa: Kako da kupanje pasa ne bude bauk?

Koristite šampon koji je namenjen baš za mačke, jer šamponi za ljude i pse, kao i deterdženti, mogu naškoditi koži i krznu mačeta. Naša preporuka je Plouf šampon za mačke brenda Biogance sa mirisom kruške. Ovaj šampon neguje i čisti dlaku i dostupan je u pakovanju od 200 mililitara.

plouf petface Upotrebu šampona treba izbegavati oko očiju i lica. Taj deo tela možete oprati vlažnom krpicom. Takođe bi trebalo da izbegavate rekatalni predeo, jer može izazvati iritaciju.

Kada je kupanje završeno, nežno obrišite i utoplite mačke toplim peškirima, ali izbegavajte upotrebu fena, jer bi vreo vazduh mogao da ispeče osetljivu kožu mačeta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.