POBEDA: Stopiran zakon koji je omogućavao mučenje životinja!

Oko 50 organizacija civilnog društva uputilo je 18. maja ove godine zahtev ministarki poljoprivrede i zaštite životne sredine da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja ne šalje na dalju nadležnost i tom prilikom je dostavilo svoje primedbe i predloge sa obrazloženjem.
Kako je objasnila Nataša Vukmirović iz udruženja Link plus, a prenosi alo.rs, organizacije i stručnjaci upozorili su da prikom izrade ovog nacrta nisu poštovana jedinstvena metodološka pravila za pisanje propisa, da su mnoge odredbe neprecizno i netačno napisane i da autori nacrta novog Zakona o dobrobiti životinja zaposleni u Upravi za veterinu ne razumeju da eksploatacija životinja mora da bude etički opravdana.
– Iako Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine još uvek nije izdalo zvanično saopštenje, želimo da obavestimo sve zainteresovane građane i građanke da je obustavljeno slanje na dalju nadležnost Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o dobrobiti životinja. To znači da sporni nacrt zakona neće ići u javnu raspravu dok ne bude napisan kako treba. Izuzetno nam je drago što u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine postoji razumevanje za zahtev da se unapredi zaštita i dobrobit životinja u Srbiji i da bude usvojen zakon koji je u duhu vremena i savremenih tendencija u drugim evropskim državama, napisali su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Link Beograd!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0