POBEDA: Zabrana vezivanja kućnih ljubimaca teškim lancima!

Pas na lancu. U dvorištu. Nekoliko dana, meseci. Po hladnom i toplom. Ove scene su sada prošlost i ovaj dan je dan pobede za one koji se bore za dobrobit životinja u Nešvilu. Tamošnji „Metropolitan savet“ odlučno je izglasao zabranu vezivanja kućnih ljubimaca na otvorenom u dužem vremenskom periodu ili teškim lancima!
Savetnica, Karen Benet, koja je predvodila kampanju, proslavia je pobedu sa svojim pristalicama iz grupe „Psi zaslužuju bolje“ i to uz poruku: „Okreni se i zagrli biće pored sebe”!
Zakon podrazumeva da vlasnik ne sme da vezuje psa lancima koji su “nerazumno teški u odnosu na težinu životinje”. Takođe, neće biti dozvoljeno da se pas veže u uslovima ekstremne vrućine, hladnoće, oluje ili tornada.
Vezivanje pasa je naravno još uvek prihvatljivo pod određenim uslovima: ako je ljubimac star najmanje šest meseci, dobrog je zdravlja, ako je povodac pokretan sa oba kraja kako bi se manje „zapetljavao“, povodac i „linija trčanja“ moraju biti dugi najmanje 15 metara, ljubimac može udobno da legne u svakoj poziciji…
Šta kažete na ovu odluku?

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0