PODRŽIMO IDEJU: Milan pokrenuo akciju „park za pse na Banovom Brdu“!

„Poželeli smo da imamo park jer smatramo da je to nešto lepo i karisno po naše pse. Što se tiče problema mi ih ustvari i nismo imali ali će mo ih tek imati“, kroz smeh nam priču o svojoj akciji započinje Milan Mihajlović. Naime, ovaj dečko je pokrenuo akciju „Parkovi za pse na Banovom Brdu“, očajan zbog situacije u kojoj se nalaze svi vlasnici u ovom beogradskom naselju.
Držeći psa na povocu, tik do sebe, Milan ali i ostali vlasnici pasa jednostavno nisu mogli da na adekvatan način prošetaju svog ljubimca. O trčanju da i ne govorimo. Zato je sam pokrenuo akciju, kojoj su se ubrzo priključili mnogi ljubitelji životinja.
„Što se tiče nas i naše opštine mi smo preduzeli sve što je neophodno. Podneli smo molbu, peticiju, potpise u vidu pravnog dokumenta, a opština je na to dala saglasnost. Kako mi to u narodu kažemo „zeleno svetlo” za početak radova u prolećnim danima (čak se i raspravljalo o mogućim lokacijama za park). Sledeći korak je da sve to prođe kroz gradske institucije i radovi mogu da počnu“, optimističan je Milan.
O tačnom datumu početka radova Milan za sada ne može ništa da govori. Kako kaže, nada se da sve ovo neće pasti u vodu, jer im je ovakvo jedno mesto zaista potrebno!
„Što se tiče problema mi ih ustvari i nismo imali, ali ćemo ih tek imati jer u našem parku postoji OPOZICIJA koja se oštro protivi parku sa svoji banalnim razlozima. Od „što bi nešto menjali dobro nam je i ovako“, do „kakve ćemo kazne za to dobijati“. Ipak raduje me da je više onih koji su ZA“, rekao nam je Milan!
Raduje nas što ima pojedinaca koji zaista brinu 🙂 Bravo, Milane! A vi ga podržite u grupi PARKOVI ZA PSE BANOVO BRDO!

Foto: Privatna arhiva