Naslovna VESTI PSI PODRŽIMO IDEJU: Milan pokrenuo akciju „park za pse na Banovom Brdu“!

PODRŽIMO IDEJU: Milan pokrenuo akciju „park za pse na Banovom Brdu“!

4
PODELI
park za pse na banovom brdu petface

„Poželeli smo da imamo park jer smatramo da je to nešto lepo i karisno po naše pse. Što se tiče problema mi ih ustvari i nismo imali ali će mo ih tek imati“, kroz smeh nam priču o svojoj akciji započinje Milan Mihajlović. Naime, ovaj dečko je pokrenuo akciju „Parkovi za pse na Banovom Brdu“, očajan zbog situacije u kojoj se nalaze svi vlasnici u ovom beogradskom naselju.
Držeći psa na povocu, tik do sebe, Milan ali i ostali vlasnici pasa jednostavno nisu mogli da na adekvatan način prošetaju svog ljubimca. O trčanju da i ne govorimo. Zato je sam pokrenuo akciju, kojoj su se ubrzo priključili mnogi ljubitelji životinja.
„Što se tiče nas i naše opštine mi smo preduzeli sve što je neophodno. Podneli smo molbu, peticiju, potpise u vidu pravnog dokumenta, a opština je na to dala saglasnost. Kako mi to u narodu kažemo „zeleno svetlo” za početak radova u prolećnim danima (čak se i raspravljalo o mogućim lokacijama za park). Sledeći korak je da sve to prođe kroz gradske institucije i radovi mogu da počnu“, optimističan je Milan.
O tačnom datumu početka radova Milan za sada ne može ništa da govori. Kako kaže, nada se da sve ovo neće pasti u vodu, jer im je ovakvo jedno mesto zaista potrebno!
„Što se tiče problema mi ih ustvari i nismo imali, ali ćemo ih tek imati jer u našem parku postoji OPOZICIJA koja se oštro protivi parku sa svoji banalnim razlozima. Od „što bi nešto menjali dobro nam je i ovako“, do „kakve ćemo kazne za to dobijati“. Ipak raduje me da je više onih koji su ZA“, rekao nam je Milan!
Raduje nas što ima pojedinaca koji zaista brinu 🙂 Bravo, Milane! A vi ga podržite u grupi PARKOVI ZA PSE BANOVO BRDO!

Foto: Privatna arhiva

4 KOMENTARA

  1. Isto sam razmišljao i sam ovih dana,Ne samo dogy-parkić za Banovo Brdo,već i za ostale delove grada.Mi vlasnici kućnih ljubimaca,smo ne retko izloženi prekorima,uvredama,ponekad pretnjama što toliko pažnje poklanjamo svojim ljubimcima.Postoji zakon kojim je definisano kretanje tih malih ljubimaca.Ali život u gradu-ili to možda ipak znači suprotno(?):psima u gradu nije mesto!Hajde da se svi vlasnici udružimo,napišemo peticiju kome već treba pa da svaki deo grada ima svoj dogy park.Konkretno u naselju Medaković II i III ne postoji,najbliži je u Šumicama kod SC ili nešto što liči na parkić. Postoje ljudi koji ne vole ljude,ali je mnogo više onih koji ne vole ni životinje.Krenimo onda u akciju i apelujmo da svaki veći slobodan prostor posvetimo i našim ljubimcima.Iako žive u gradu imaju na to pravo.

  2. POKUŠALA ISTO PRE NEŠTO VIŠE OD DVE GODINE I DOBIJALA POTVRDNE ODGOVORE OD OPŠTINE KAO I INFORMACIJE DO KOJE PAPIROLOGIJE SE STIGLO ALI NA ŽALOST b.BRDO NIJE DOBILO PARK…JEDNOSTAVNO VIŠE NI JEDAN MEJL NIJE STIGAO…IGNORISALI SU ME!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.