Pomozite macama: I njima je – kao i vama – zimi dosadno kod kuće!

Vesti su odbjavile – temeperatura se u termometru spustila i do -15 i sada vam je jasno da nećete izaći iz svog toplog doma. Sledeće pitanje koje vam se nameće je – kako kvalitetno potrošiti tolike sate u kući? Razne ideje vam padaju na pamet – čitaću, gledaću film, kuvaću…A onda vam se pogled zaustavi na vašoj maloj pufnastoj ljubimici, koja sklupčana sedi u svom kutku. Iako je kućna maca, svež vazduh joj je svakoga dana dobrodošao. Ali, vi znate da izlazak na sneg i mraz za nju može biti jako opasan. Zato je jako bitno da znate kako da joj pomognete da lakše prebrodi hladan period i bolje podnese loše vremenske uslove.
Veoma je važno da mački obezbedite topao i udoban smeštaj. Danas u mnogim stanovima postoji centralno grejanje, ali vašoj ljubimici vrlo verovatno to neće biti dovoljno. Udovoljite joj i ovaj put i omogućite dodatno grejanje. Danas vam je ovaj posao umnogome olakšan, jer su proizvođači rekvizita za kućne ljubimce smislili prostirke, koje služe kao grejači. Postavite ih ispod mačijeg ležaja i tokom zimskih meseci držite sve vreme uključene.
Takođe, možete pronaći i specijalne vrećice koje, zagrejane u mikrotalasnoj rerni i uvijene u pokrivač, takođe služe kao dodatni izvor toplote u veoma hladnim danima.
Mnoge mace se zabavljaju tako što kroz prozor posmatraju ptice koje dolaze da jedu iz hranilica postavljenih u vrtu. I ovu želju ćete joj lako ispuniti jer su vam na raspolaganju ležaljke za radijatore. Za duga mačija izležavanja, koja će uz to sprečiti i direktno grejanje vaše ljubimice, one su idalno rešenje!

natural trainer hrana za macke petface
I naravno, mora imati na raspolaganju bezbroj igračaka i rekvizita za „ubijanje“ dosade. Nabavite joj nekoliko novih igračaka, ili ponudite ono što pronađete u kući, kao što su kartonske kutije u koje se mace rado zavlače. Takođe, neka joj Natural Trainer hrana bude dostupna uvek, jer će manji obroci biti idelani za macu koja energiju troši u kućnoj igri.
Sigurni smo da ćete uspeti zajedničkim snagama da pobedite ovu zimsku ledenu idilu.