Naslovna VESTI PSI KORISNO: Pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje i mirise baruta!

KORISNO: Pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje i mirise baruta!

0
PODELI
pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje petface

pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje: Praznično „ratno ludilo“ za vašeg ljubimca prava je fobija! Tu vi nastupate!
Kraj je decembra, pa se i vi pridružujete prazničnoj, novogodišnjoj euforiji. Osim zvuka vatrometa, na trenutak začujete i cviljenje svog psa. Nemojte da vas ovo čudi, jer praznično „ratno ludilo“ za vašeg ljubimca prava je fobija.

Pročitajte još: PRIKLJUČI SE I TI: Pokrenuta akcija „Petarde? Ne, hvala“!

Pomozite svom ljubimcu da prebrodi ove, za njega nepoznate glasne pucnje i mirise baruta. U slučaju straha od pucnjave najbolje se pokazala takozvana terapija desenzibilizacije. Pas uči da strah od pucnjave, nije opasan, već samo neprijatan. Istovremeno mu možete puštati specijalne zvuke sa CD-a, u mesecima pre novogodišnje noći više puta dnevno – prvo sasvim tiho, a kada pas na njih reaguje opušteno, pojačati zvuk.

pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje petface

Ako pas pokaže znake uplašenosti, ne treba ga kažnjavati. Ali ni tešiti, ni smirivati! Naprotiv, pokušajte da ignorišete njegov strah, jer će se tako lakše navići na zvukove pucanja kao na nešto što je normalno.

Pročitajte još: BRUTALNO: Đaci u Novom Sadu stavili psu PETARDU U UVO i zapalili je!

Takođe, i hrana može delovati umirujuće na vašeg psa. Dan pred novogodišnju noć ne treba hraniti psa sve do kasno popodne, a tada mu treba dati obrok bogat proteinima i vitaminima iz grupe B. Nešto kasnije ljubimac može da se “zasladi” hranom bogatom ugljenim hidratima.

pomozite vašem ljubimcu da prebrodi glasne pucnje petface

Uz malo strpljenja, euforija “naljuđe noći” za vašeg ljubimca će biti poptuno prihvatljiva.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.