Naslovna VESTI PSI HVALA, DOBRI LJUDI: Porodica Ratković UDOMILA psa, kog je vlasnik ŽIVOG ZAKOPAO!

HVALA, DOBRI LJUDI: Porodica Ratković UDOMILA psa, kog je vlasnik ŽIVOG ZAKOPAO!

0
PODELI
Porodica petface

Sećate se naše priče o psu, kog je vlasnik pretukao čekićem pa ga zakopao? Dobila je najlepši mogući epilog!

NAJNOVIJA VEST: Pokušao da ubije štene čekićem, pa ga zakopao!

Gde ima mesta i ljubavi za jednog, naći će se i za drugog – to je životni moto Domagoja (43) i Daniele (42) Ratković iz Demerja kraj Zagreba. Supružnici velikoga srca u petak su udomili šestomesečnu kujicu i njenog brata, koje je zlostavljao monstruozni vlasnik iz Velike kraj Požege.

Porodica petface

– Kad smo na društvenim mrežama i u medijima pročitali što se dogodilo, zgrozili smo se. Sama činjenica da se to milo biće poslije svega vratilo kući, nečovjeku koji ju je toliko povrijedio, govori koliku odanost, ljubav i moć praštanja imaju životinje. Suprug je odmah odlučio da toj napaćenoj duši, ali i njezinu bratu, moramo pružiti dom. Nije mi apsolutno ništa rekao o tome. Doveo me pred gotov čin, kroz smeh je ispričala Daniela.

Ona se sa suprugom Domagojem trenutno brine o mladunčetu lisice, koje su spasili od lovaca, a na čuvanju imaju i vranu sa slomljenim krilom. Udomili su i konja koji je trebao završiti u klanici, a imaju i dva maltezera.

Porodica petface

Obitelj Ratković pretučenoj ženkici iz Velike kraj Požege dala je ime Xena – po princezi ratnici iz istoimene televizijske serije, a brat, nekada Garo, od petka se zove Herkul. Sa novim imenima čeka ih i novi život, u kojem im nijednog dana neće nedostajati ljubavi i pažnje, Uostalom to su im obećali Domagoj i Daniela i njihova deca – 24-godišnja Dorotea i 20-godišnji Dominik.

Sećate se psa, koga je vlasnik ŽIVOG zakopao? Ovako izgleda DANAS!

Zlostavljana kujica ima frakturu lobanje, polomljen zub, ožiljke po glavi od ranijih udaraca, anemična je zbog loše ishrane i na nogama ima rane od stalnog ležanja na betonu, ali uz novu porodicu uskoro će zaboraviti sve loše što je preživela.

Porodica petface

Kad je Domagoj Ratković došao da udomi šestomesečne štence, odbio je da prihvati pomoć požeškog Udruženja, koje je htelo pokriti bar deo veterinarskih troškova. I ne samo to, volonterima je čak doneo vreće hrane za napuštene pse i mačke o kojima brinu!

Xena i Herkul su predivni psići. Još su prilično zbunjeni i prestrašeni, ali stvari polako idu na bolje. Dobili su svoje kućice, uživaju u našem društvu, željni su igre i ljudskog dodira, ma ljubimci za poželeti, rekla je Daniela, koja otkad zna za sebe, pruža privremeni dom napuštenim životinjama i pomaže u njihovu udomljavanju.

KAKAV EPILOG DRAME!

Izvor, Foto: www.jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.