Naslovna VESTI PSI POTPIŠI PETICIJU: “Za Žuću koji je brutalno davljen od strane šintera”!

POTPIŠI PETICIJU: “Za Žuću koji je brutalno davljen od strane šintera”!

0
PODELI
sinteri-i-psi-petface

3.641 potpis već je zabeležen na online peticiji >> Za Žuću koji je brutalno davljen od strane šintera << i ako vaš nije među nima upišite ga ovog trenutka. Jer ono što se desilo ovog vikenda u Beogradu, malo je reći, je stravično!
“Danas oko 10h u Studentskom parku, dok sam šetala svog psa, čula sam stravične urlike bola i straha i ugledala na drugom kraju parka šintere kako hvataju Žuću, psa koji je miran kao buba i koji tu živi već više od 6 meseci”, ovako ovaj nemili događaj opisuje Isidora Ristić, devojka koja je pokrenula celu priču.
Kako prenosi ova devojka, Žuća je pas koji nikada nikoga nije napao, čak ni zalajao. Šinteri su na ovo mesto, po Žuću, došli po prijavi jedne žene, koja tvrdi kako je ovaj maleni pas ujeo njenog muža.

sinteri-i-psi-petface

“Potrčala sam prema šinterima i pokušala da ih ubedim da ga puste ali bezuspešno. Metalna sajla ga je sve više stezala, i u momentu kad sam ja prišla bio je već oboren na pod, u grču. Njuška mu je već bila povređena i krvario je iz usta. Počela sam da vičem da popuste sajlu”, stoji u objašnjenju koje je Isidora prenela svim medijima!
Pomoćnik Isidori u ovoj “brobi” bio je stariji čovek, kojeg šinteri takođe nisu “konstatovali”. Šinter je na sve to odgovorio smehom i nastavio “zverski da ga davi”, opsuje Isidora!

sinteri-i-psi-petface

“Čovek je pridržao mog psa da bih mogla da se borim sa šinterima. Nisam imala drugog izbora nego da Žuću, inace teškog sigurno 30kg, podignem u narućje da bi sajla popustila. Tada sam šinteru pokazala da pas nije opasan i da nema razloga da ga na tako nehuman način hvataju, dave, povređuju i vuku po asfaltu. Na sred parka, u sred bela dana, u sred centra grada! Da li ikome pada na pamet kako takav nasilni prizor može da deluje na dete koje tu prolazi i vidi to”, priča Isidora!
Saga se međutim natavila. Kako je Isidora objasnila, “pojavio se jedan izuzetno prost i agresivan čovek – taj koga je Žuća navodno ugrizao. Počeo da viče na mene i da mi preti da će da me prebije, čak me je jednom i udario po ruci, ne bih li prestala da se derem i svađam sa svima njima”.

sinteri-i-psi-petface

U tom trenutku Isidori su u pomoć pritekli momci – Miodrag i Luka – koji su počeli da brane Isidoru i njenog psa, na šta su šinteri odjednom odreagovali pristojno, a čovek i žena “koji su bili napadnuti”, nestali su bez traga!
Tijana Pešić, devojka koja se takođe brine o Žući, stigla je u pomoć Isidori i  pregovarala sa šinterima i komunalnom policijom.
“Rekli su nam da će Žuća morati da bude 14 dana u karantinu u Ovči, a da će biti pušten ako neko dođe po njega i obaveže se da će ga zbrinuti i da se pas više neće vraćati na ulicu”, napisala je ova sjajna devojka!
U međuvremenu se ispostavilo da čovek koji je zvao šintere ima psa, labradora, koji je agresivan i koji je i ranije napadao Žuću, te je povredu najverovatnije zadobio ne zato što ga je Žuća napao, već dok je razdvajao svog psa od Žuće.
Kako Isidora objašnjava, za dalji tok ove priče zahvalni su građani Dorćola, koji će otići po Žuću i tako će priča, nadamo se, imati srećan kraj.
“Tužan dan, i jeziv, potresan prizor. Ali ono što me je barem malo utešilo i ulilo mi veru u ljude je to da sam u jednom momentu bila potpuno sama sa gomilom nasilnika i kukavica, koji se iživljavaju nad slabijima, a već u sledećem okružena mojim dragim sugrađanima koji su se hrabro suprotstavili nasilju nad nedužnim psećim bićem”, napisala je Isidora na kraju peticije koja je pokrenuta!
Mi smo peticiju potpisali, a vi? Koliko samo Žuća nije imalo sreće da ima ova plemenita devojka bude u komšiluku i spasi ih brutalnog iživljavanja…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.