Naslovna VESTI PSI PRETUŽNO: Žrtve stravičnih požara u Dalmaciji – psi izgoreli u kavezima i...

PRETUŽNO: Žrtve stravičnih požara u Dalmaciji – psi izgoreli u kavezima i na lancima!

0
PODELI
požar petface

Požar koji je pogodio okolinu Splita, ali celu Dalmaciju, najvažnije je bilo spasiti ljudske živote. U košmaru koji je nastao zbog stare opreme hrvatskih vatrogasaca i kasne reakcije vladajućih na razmere požara, mnogi se nisu setili onih koji se ne mogu boriti sami za sebe – životinja koje su ostale na užarenim područjima. Naime, u selima i na poljima na kojim su buktali požari, ljudi su držali lovačke pse i pse na lancu i u kavezima, koji su nakon požara ostali prepušteni sami sebi.

ISTORIJSKA POBEDA KOMŠIJA: Hrvatska zvanično proglasila Zakon – nema ubijanja pasa!

Stroga se grupa Splićana organizovala kako bi im pomogla.

požar petface– Policija i vatrogasci nam ne dopuštaju na vatrom zahvaćena područja, ono sto za sada možemo je obići zgarišta i osloboditi ovakve zaboravljene slučajeve, napraviti što se napraviti da, napisala je za Index jedna od organizatorka akcije, Blaženka Benkus.

HRVATSKA NA NOGAMA: „Oporezujte one koji KUPUJU, a ne UDOMLJAVAJU pse“!

Ona je tom prilikom pozvala i sve koji žele da im se priključe u obilasku područja Solina, Žrnovnice i Strožanca, ali i one koji mogu ustupiti bar privremeni smeštaj ako pronađu žive pse. 

požar petface

– Akciji koju smo jučer pokrenuli odazvao se doista veliki broj volontera, požar je nažalost nepogoda koja za sobom ne ostavlja puno života, mnogobrojne dojave upućuju na to da su životinje u lovačkim boksevima i zavezane na lancima žive gorjele, njima pomoći ne možemo… Ono sto možemo je skrenuti pozornost upravo na tu problematiku neadekvatnog držanja životinja koje se pritom izlaže strahovitom bolu i patnji. Držanje bilo kojeg bića na lancu u 21. stoljeću je nedopustivo i za svaku osudu te podliježe zakonskim sankcijama i apeliramo da se takvi slučajevi prijavljuju policiji i veterinarskoj inspekciji, rekla je za Index jedna od organizatorica akcije, Blaženka Benkus.

Dodala je da su u jučerašnjoj akciji naišli na brojne vezane i zatvorene pse, tako da će se u toku dana vratiti na to područje kako bi pomogli nesrećnim životinjama, ali ih i privremeno ili trajno oduzeli vlasnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.