Naslovna VESTI NEOBIČAN UČENIK: Prase koje uči dresuru!

NEOBIČAN UČENIK: Prase koje uči dresuru!

1
PODELI
prase koje uči petface

Prase koje uči: da se od svih investicija koje postoje, investicija u znanje najviše isplati poznato je i jednom prasetu. Verovatno vam sada ništa nije jasno – kako jedno prase to može znati i kako uopšte prase može da uči? E pa može…evo i kako.

prase koje uči petface

Ejmi je prase, i to nesvakidašnje, vredno i željno znanja. Nju često možete videti na časovima dresure i agilitija. Ali „agiliti je za pse“ pomisliće mnogi od vas. I u pravu ste. Ejmi je prase koje pohađa časove dresure zajedno sa psima. Jasno nam je zašto ste zbunjeni, priča jeste neobična, ali samo zato što je Ejmi nesvakidašnje prase. Ona pohađa časove u Porodičnom centru za obuku pasa u Kentu, država Vašington, zahvaljujući svojoj vlasnici Lori Stok. Moramo da priznamo da je Lori ta koja je kod Ejmi probudila žeđ za znanjem. Naime, Lori je već imala 5 pasa i 2 pacova, kada je poželela da ima novu životinju za obuku. Ona je oduševljena brzinom kojom prase usvaja znanja, a koje je veoma motivisano poslasticama koje dobija kao nagrade.

BRAVO, BRAVO: Srbija PRVI PUT na SVETSKOM AGILITI TAKMIČENJU zahvaljujući Miški i Miroslavu iz Beograda!

prase koje uči petface

Lori kaže sledeće:

-Ejmi je najpametniji „pas“ koga sam ikada trenirala. Veoma joj je stalo da se uključi u rad grupe, a radi i domaći kod kuće.

Zahvaljujući svojoj upornosti i marljivom radu, sa 5 meseci ovo prase je steklo diplomu za štence na kursevima za agiliti i poslušnost.  Ali, Ejmi tu ne staje. Ejmi i dalje uči. Njeni treninzi se sastoje u raznim aktivnostima: skakanje kroz obruč, balansiranje, prevazilaženje raznih prepreka.

prase koje uči petface

Prase je definitivno zvezda svoje grupe. A prizor je svakako neobičan svima, pa čak i Ejminim drugarima iz grupe. O tome svedoči i Pola Kruz koja kaže sledeće:

-Kada je prvi put moj pas video i čuo Ejmi, pogledao me je značajno, pa se ponovo osvrnuo na Ejmi sa izrazom lica „kakav je to pas“.

prase koje uči petface

A da Ejmi nije usamljen primer u svom usavršavanju, govori podatak da je pre praseta, polaznik ove škole bila i jedna koza. Ona je čak išla na nekoliko kurseva.

Znanje je definitivno moć i mi se zahvaljujemo Ejmi što nas je na to podsetila. Učite, stvarajte, budite kreativni, a u to uključite i vaše ljubimce i rezultati će vas iznenaditi.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.