PRAVILA PRIVATNOSTI

Politika privatnosti objašnjava praksu koju koristi “PETFACE” pri prikupljanju i upotrebi Vaših informacija i načine na koje možete da utičete na njih. Ovakva Politika privatnosti odnosi se na web sajt www.petface.net

“PETFACE” će prikupiti različite informacije o Vama kroz upotrebu sajta, da bi obradila Vaše zahteve, da bi Vam omogućili personalizovanije korišćenje Interneta i poboljšala usluge koje nudimo. Tom prilikom, takođe, možemo da prikupimo anonimne informacije o Vama upotrebom takozvanih kukija (cookies). “PETFACE” će biti kontrolor podataka koje prikupimo o Vama.

Koje informacije o Vama prikupljamo?
Preko “PETFACE” možete se, između ostalog, registrovati, napraviti profil/es za ljubimca/e ili sebe, učestvovati u diskusijama, postavljati postove, praviti grupe, evente, učlanjivati se u grupe…
Da bi smo obradili Vaše zahteve, i ostale aktivnosti, neophodno je da prikupimo Vaše lične identifikacione podatke. Vrsta ličnih identifikacionih informacija koje se mogu prikupiti uključuju, ali nisu i ograničene samo na: Vaše ime, prezime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Takođe se od Vas može zahtevati da date dodatne (ne obavezne) informacije u svrhe našeg istraživanja ili možete sami izabrati koje ćete informacije dati.
Uz to, mi ćemo prikupiti anonimne informacije o Vama i Vašem korišćenju web sajta upotrebom kukija. Takve informacije neće Vas lično identifikovati. Za dalje informacije molimo Vas da pogledate deo o kukijima ispod.
“PETFACE” web sajt nudi usluge koje zahtevaju da napravite profil na strani pre dobijanja tih usluga. Da bi ste napravili siguran profil, možete koristiti Vašu e-mail adresu i lozinku, ili ako “PETFACE” društvena mreža nudi takozvanu uslugu Facebook single-sign-on (prijavljivanje preko Fejsbuka), moći ćete da se registrujete i ulogujete na Vaš profil na “PETFACE” društvenoj mreži preko vašeg Facebook profila.
Ako izaberete da koristite prijavljivanje preko Facebook profila, mi ćemo, nakon vašeg odobrenja, dobiti pristup Vašim osnovnim informacijama sa Facebook profila, kao što su Vaše ime, slika sa profila, lista prijatelja kao i druge informacije o kojima će vas obavestiti Facebook pre nego što završite proces autorizacije prijavljivanja preko Facebook profila na našu društvenu mrežu. Kada se ulogujete sa Facbook nalogom na društvenu mrežu “PETFACE” saglasni ste sa uslovima korišćenja i politikom privatnosti društvene mreže “PETFACE”.

Kako ćemo iskoristiti informacije o Vama?
Vaše lične informacije, koje ste nam svojevoljno dali, iskoristićemo za obradu Vaših zahteva i narudžbina. Možemo ih, takođe, iskoristiti da komuniciramo sa Vama direktno, na primer da Vas obavestimo u slučaju da dobijete nagradu na nagradnom konkursu ili da Vas kontaktiramo u vezi sa Vašim profilom na društvenoj mreži “PETFACE”.
Iskoristićemo anonimne informacije koje smo prikupili o Vama da bi smo analizirali korišćenje društvene mreže i sastavili statistike o našim korisnicima. Iskoristićemo one ne-identifikacione informacije za reklamiranje i u marketinške svrhe, kao i da bi smo obezbedili personalizovanije korišćenje Interneta. Za više informacija, molimo Vas da pogledate deo o kukijima ispod.

Marketing
S vremena na vreme ćemo Vam uputiti upit da li želite da primate marketinški materijal PETFACE koji sadrži informacije o našim aktivnostima na društvenoj mreži i oglašivačima. Ako ne želite da primate takve informacije, molimo Vas da izaberete odgovarajuću opciju o njihovom primanju. Ako ste se složili da primate ovakav materijal, kasnije možete izabrati i opciju o prestanku dobijanja ovog materijala.
Prilikom registracije učestvovanja u nagradnim konkursima ili drugih on-lajn usluga, u nekim slučajevima možete biti automatski prijavljeni da na e-mail adresu dobijate marketinški i promotivni materijal partnerskih kompanija, koji je bitan za društvenu mrežu i sajt na koji ste prijavljeni. U ovakvom slučaju, bićete posebno obavešteni da u bilo kom trenutku možete izabrati opciju da ne dobijate ovaj materijal odabirom odgovarajućeg linka.

Šta ćemo otkriti trećoj strani?
Ako se Vi složite, možemo prodati, iznajmiti ili razmeniti Vaše lične informacije sa trećim stranama u njihove marketinške svrhe. Takve treće strane pažljivo će se birati.Takođe, možemo proslediti Vaše lične iformacije trećoj strani kako bi smo im omogućili da obrade zahtev, narudžbinu ili uslugu, ili da bi Vam dostavili nagradu u slučaju da ste pobedili na nagradnom konkursu ili da bi dobili neki lični savet.
Možemo dati anonimne, ne-identifikacione podatke oglašivačima i našim poslovnim partnerima, uključujući tu informacije koje se odnose na prodaju i korišćenje društvene mreže, kako bi nam omogućili prodaju oglasnog prostora i kako bi pratili efikasnost našeg poslovnog partnerstva. Takođe, možemo da prosledimo takve statističke podatke renomiranim trećim stranama u svrhu dalje prodaje.
Postoji mogućnost da se “PETFACE” spoji ili da bude kupljena od strane neke druge kompanije. U slučaju da se to desi, možemo da podelimo informacije koje se tiču Vas. U tom slučaju, primili biste obaveštenje o novonastaloj situaciji.
“PETFACE” zadržava pravo da otkrije lične identifikacione podatke da bi postupila u skladu sa zakonom, važećim propisima i na osnovu zahteva vlasti. Takođe, zadržavamo pravo da iskoristimo te informacije da bi zaštitili svoj operativni sistem kao i ostale korisnike.
Bilo koja treća strana koju smo mi unajmili da obradi Vaše podatke, podređena je ugovornim obavezama kako bi se zaštitila sigurnost Vaših podataka u skladu sa uslovima Politike privatnosti.

Na koji način štitimo Vaše informacije?
Kada jednom dobijemo vaše podatke, osiguraćemo da se tretiraju sa najvišim poštovanjem i u skladu sa zakonom i svim važećim propisima. Vaši podaci biće sačuvani na našem sigurnom serveru. Mi pratimo stroge bezbednosne procedure da bi smo, podatke koje sakupimo, čuvali i otkrivali na prikladan i siguran način.
Nažalost, prenos informacija preko Interneta nije potpuno siguran. Iako će “PETFACE” učiniti sve da zaštiti Vaše lične podatke, ne možemo da garantujemo sigurnost Vaših podataka koji se prenose na našu društvenu mrežu. Bilo kakav prenos je Vaš lični rizik.

Drugi web sajtovi
Molimo Vas da obratite pažnju da biranje linkova (veza) i reklama na našim web sajtovima rezultuje Vašim prebacivanjem na druge web sajtove, gde praksa privatnosti podataka može biti drugačija od one na “PETFACE” portalu i društvenoj mreži. Ako se prebacite na drugi web sajt, trebalo bi da konsultujete njihovu Politiku privatnosti, jer mi nismo odgovorni i nemamo nikakvu kontrolu nad informacijama koje daju ili sakupljaju te treće strane.

Promene u našoj Politici privatnosti
Društvena mreža i portal “PETFACE” drži Politiku privatnosti pod kontrolom i može je unaprediti u bilo kom trenutku. Svako unapređenje napravljeno na ovoj strani omogućava Vam da uvek znate koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uslovima ćemo ih otkriti.

Kako da nas kontaktirate?
Ako imate bilo kakvih pitanja u odnosu na društvenu mrežu “PETFACE” Politiku Privatnosti, molimo Vas da nas kontaktirate pismom na adresu office@workshopmedia.rs

Kukiji (cookies)
Kukiji su mali tekstualni fajlovi koje mi, i potencijalne treće strane, stavljamo na vaše pretraživače kada posećujete naše web sajtove. Kukiji, između ostalog, omogućavaju da Vas “PETFACE” prepozna svaki put kada ponovo posetite društvenu mrežu Petface i omogući Vam bolje korisničko iskustvo.

Kako mi i treće strane koristimo kukije?
Mi ćemo iskoristiti kukije u različitim fazama Vaše upotrebe naših web sajtova. Na primer, kada prvi put uđete na neki naš web sajt, postavićemo anonimni kuki na Vaš pretraživač koji će nam omogućiti da Vas prepoznamo kada sledeći put posetite naš web sajt. Takođe, možemo postaviti još kukija na vaš pretraživač kada se registrujete za neku od naših usluga. Ovo će da nam omogući da Vas prepoznamo kada se sledeći put prijavite na strani. Takođe, možemo da postavimo anonimne kukije na vaš pretraživač da bi smo pratili reklamiranje na našim web sajtovima. Ovo se može iskoristiti, između ostalog, da se osiguraju uslovi u kojima Vi nećete biti podređeni nametljivom reklamiranju na našim web sajtovima.
Većinu oglašivača koje vidite na društvenoj mreži i portalu “PETFACE”, postavile su treće strane. Ove treće strane mogu da izaberu da sami stvore svoje kukije u svrhu sakupljanja anonimnih informacija koje se tiču praćenja i gledanja njihovih reklama. Prikupljene informacije ne smeju se koristiti da bi se neko lično identifikovao.
Uz to, “PETFACE” može da sarađuje sa trećim stranama u svrhu dostavljanja ciljanog reklamiranja na društvenoj mreži i portalu “PETFACE”. Kroz upotrebu kukija, anonimne informacije o Vašem korišćenju naše društvene mreže i drugih web sajtova, biće iskorišćene za dobijanje bitnijih reklama za robu i usluge koje Vas zanimaju.
Takođe, možemo koristiti kodove koji se nazivaju piksel-tagovi ili GIF-fajlovi, zajedno sa kukijima, što nam omogućava da rukovodimo i pratimo naše on-lajn reklamiranje i šire poslovne aranžmane sa trećim stranama. Ovi fajlovi nam omogućavaju da prikupimo anonimne informacije koje se tiču reklamiranja i korišćenja web strane. Vrste informacija koje se prikupljaju uključuju, ali nisu ograničene samo na, informacije koje se tiču reakcija na reklame, broj pregleda strane, broj pregleda reklame i ostvarenih kupovina. Takvi piksel-tagovi mogu da se iskoriste radi prepoznavanja kukija koje je ostavila ili stvorila treća strana i da obaveste nas i/ili treću stranu o tome koja Vas je veza (link) dovela na našu stranu, dozvoljavajući nam da pratimo efikasnost naših poslovnih odnosa sa trećim stranama.

Kako da modifikujete svoja podešavanja o privatnosti?
Ako ne želite da Vaš pretraživač prihvati kukije, moguće je da promenite podešavanja Vašeg pretraživača. Takođe je moguće obrisati već postojeće kukije sa Vašeg pretraživača. Međutim, ako blokirate sve kukije, to može uticati na Vaše korišćenje Interneta i može rezultirati time da neki delovi “PETFACE” društvene mreže i portala ne funcionišu kako treba. Neki kukiji su napravljeni da Vam pomognu da uštedite na vremenu, na primer da upamte Vaše kontakt detalje kada po drugi put naručujete nešto – to znači da nećete morati ponovo da popunjavate deo sa kontakt-informacijama, osim ako Vam se nisu promenili podaci. Proces modifikovanja Vaših preferenci kada je u pitanju privatnost je različita kod svakog Internet pretraživača, pa Vam preporučujemo da posetite sledeće web sajtove za dalje informacije o tome kako da izmenite Vaša kuki podešavanja: www.aboutcookies.org, www.allaboutcookies.org