PRELEPO: Druženje dece sa invaliditetom i kućnih ljubimaca 28.marta u Novom Sadu!

Počela sa radom februara 1972. godine, Ustanova za decu i mlade Veternik pružila je utočište za 210 štićenika. Njihova misija jeste pozitivan uticaj na živote osoba sa invaliditetom I to kroz vaspitno obrazovni rad, organizaciju slobodnog vremena kroz razne aktivnosti, obezbeđujući ovim mališanima smeštaj, zdravstvenu zaštitu, negu, stomatološke usluge, logopedske tretmane i stručnu pomoć psihologa.
“Naša misija je da kroz vlastiti stručni i profesionalni angažman te kroz saradnju sa roditeljima, rođacima, stručnim saradnicima raznih profila i saradnju sa širom društvenom zajednicom pomognemo osobama sa invaliditetom da uče i razvijaju se na svom putu ka što samostalnijem životu”, rekli su iz novosadskog Doma Veternik.
Osobama sa invaliditetom ovde će biti omogućeni odgovarajući oblici vaspitanja, obrazovanja i osposobljavanja za rad i radne aktivnosti u skladu sa njihovim psihofizičkim sposobnostima, potpuno i trajno zbrinjavanje (stanovanje, ishrana, nega, zdravstvena zaštita, kulturno-zabavne i druge aktivnosti), rad na ublažavanju odnosno otklanjanju posledica ometenosti u njihovom razvoju, kao i radno angažovanje pod posebnim uslovima.
royal pet novi sad petface
Nekoliko radionica I aktivnosti ovih mališana navelo nas je da ih sa posebnom čašću pozovemo da budu deo našeg predstojećeg ROYAL PET-a u Novom Sadu! Svašta oni ovde znaju I umeju – da tkaju, vezu, pevaju, igraju, a ono što nas je posebno oduševilo je umeće u likovnooj sekciji.
“Likovno izražavanje zauzima značajno mesto u radu sa našim korisnicima dajući doprinos sadržajnom saznanju pomoću vizuelne komunikacije. U skladu sa humanističkim opredeljenjem modernog društva cilj nam je osposobljavanje korisnika za vizuelnu komunikaciju i razvoj stvaralačkog mišljenja”, rekli su iz “Veternika”.
Zato, pozivamo I vas da budete deo ovog fenomenalnog umetičkog kutka. 28. Marta, u šoping centru BIG, sa početkom od 11h Dom Veternik će predstaviti sav svoj umetnički duh I slikati za vas magnetiće. Dovedite svoje kućne ljubimce – mace, kuce, ptičice, feretke, kuniće – I dođite da zajedno uživamo u ovoj preeeeelepoj suboti!
I da – SVE JE POTPUNO BESPLATNO, zato se prijavite ODMAH na linku ROYAL PET NOVI SAD!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0