Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako da naučite psa da ne prevrće činiju

Kako da naučite psa da ne prevrće činiju

0
PODELI
prevrće petface

Ako vaš pas ne prevrće činije iz kojih jede i pije, onda ste pravi srećnici, ali čisto sumnjamo da se to nije bar jednom dogodilo. Neki psi se ponašaju uplašeno oko činije, drugi je pomeraju, dok će određeni broj uzeti hranu iz činije, prosuti je po podu i tek jesti odatle.

prevrće petfaceTeško je objasniti bilo koje od ovih ponašanja pasa, ali je moguće pokušati uz pokušaje i pogreške, te na taj način i otkriti više o navikama psa u jelu.

Pročitajte još: Kako da izaberete najbolju ČINIJU za svog PSA

U slučaju da se vaš pas plaši zvuka metalne činije, ne morate se vraćati na plastične koje često izazivaju alergije, već sve što je potrebno jeste da mu pomognete da otkloni svoj strah. Na primer, ukoliko vaš pas nosi metalnu ogrlicu, skinite mu je dok jede, kako ne bi udarala o činiju i stvarala zvuk koji ga plaši.

prevrće petfaceUkoliko se vaš paš plaši same činjenice što se činija pomera i stvara zvuk grebući o površinu poda, onda mu obezbedite činije koje su stabilne i koje se ne pomeraju.

Neki psi prevrću činije sa hranom samo iz zabave, kako bi zatim jurili i igrali se sa prosutom hranom, dok neki neće voleti oblik, odsjaj, veličinu činije ili će se, kao što smo već pomenuli, plašiti činije iz nekog razloga.

Pročitajte još: Saznajte zašto su posude za hranu i vodu brenda Rogz najbolji izbor za vaše ljubimce!

Ukoliko vaš pas često prevrće činiju bez ikakvog posebnog razloga, moguće je da je u pitanju neki medicinski problem koji veterinar treba da preispita. To posebno može biti slučaj ukoliko koristite plastične činije.

Šta god da stvara problem, rešenje je jedinstveno i dolazi u vidu činija za pse brenda ROGZ. Ove činije su metalne, dovoljno velike da ljubimac može prijatno da jede, a i imaju stabilno gumeno dno zbog čega se činija neće pomerati.

prevrće petface Povedite u početku računa kako se vaš ljubimac ponaša dok jede i ispravite moguće „nepravilnosti“, jer srećan i zadovoljan pas jeste i srećan i zadovoljan vlasnik!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.