Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Ovaj pas je u azilu pronašao svog najboljeg prijatelja-mače i odmah ga...

Ovaj pas je u azilu pronašao svog najboljeg prijatelja-mače i odmah ga je udomio!

0
PODELI
prijatelja petface

Teško je biti jedinac. Svi znamo da je sreća veća kada se podeli. Toga je i više nego svesna bila vlasnica jednog šteneta kada je odlučila da svom ljubimcu nađe društvo. Ona je bila mudra i znala je da ne možeš nekom pokloniti najboljeg prijatelja tek tako. Stoga je odlučila da ga pusti da sam izabere.

Pročitajte još: Kako je štene osvojilo srce jedne nezainteresovane mačke?

Vlasnica jednog preslatkog haskija po imenu Rejven, odvela je svog ljubimca u prihvatilište koje se nalazi u mestu Luboku u državi Teksas. Ona je odlučila da svom najboljem prijatelju dopusti da sam izabere svog drugara:

Oduvek sam želela da imam psa i mačku koji odrastaju zajedno. To mi je delovalo kao ispunjenje životnog sna. Takođe, bio mi je cilj da se oni lepo slažu. To je razlog zašto sam odvela Rejven u prihvatilište jer je ona najbolje sama mogla da izabere mačku sa kojom će deliti dom, a koja će istovremeno i nju dobro prihvatiti.

prijatelja petfaceOvom malenom haskiju su tom prilikom predstavljena 4 mačeta istovremeno. Od njih četvoro, samo je jedna krznena pufna obratila pažnju na pridoščlicu. U pitanju je bilo mače po imenu Vudhaus. Dileme nije bilo. Upravo on je udomljen. Od tog trenutka, Vudhaus nije imao samo novi krov nad glavom, već i novog najboljeg prijatelja – haskija po imenu Rejven.

Pročitajte još: Pit bul iz jednog prihvatilišta nije želeo da u svoj novi dom ode bez najboljeg prijatelja – čivave!

Od tada je prošlo više og godinu dana, a njih dvoje su još uvek nerazdvojni:

Oni su savršeni jedno za drugo. Istina, ne maze se toliko koliko su to činili kada su bili štene i mače. Ipak, oni se ne razdvajaju i sve što rade, rade zajedno. izjavila je ponosna vlasnica Kristina.prijatelja petface

Pročitajte još: Pas rase border koli usvojio je mače i ne odvaja se od njega!

Kada u svom domu imate i psa i mačku, morate posebno voditi računa o njihovoj ishrani i postarati se da svako od njih konzumira hranu koja je namenjena baš njemu. Mace su poznate kao velike izbirljivice i izraziti mesojedi, te je njihova hrana obogaćena većim procentom mesa. Zbog toga, u komercijalnim pakovanjima hrane za mačke zastupljeno je i manje dodataka u vidu voća i povrća. Ono što još razlikuje ove dve vrste je što mačke imaju kraći sistem za varenje od pasa, te je stoga neophodno da one konzumiraju hranu koja je svarljivija. Još jedna specifičnost odnosi se na unos taurina koji je veoma bitan za zdravlje mačaka, a koja psima nije potrebna u tom obimu. Naime, u pitanju  amino-kiselina koja je unosi samo kroz ishranu, a koje je važna za vid i za rad srčanog sistema. Zbog svega ovoga, u situacijama kada mačka komzumira hranu namenjenu psima, kod njih se mogu javiti štetne posledice. Stoga, neophodno je voditi računa da psi i mačke konzumiraju hranu koja je baš njima namenjena.

prijatelja Trainer petface

Kada je u pitanju izbor konkretnog proizvođača, naša preporuka je Trainer. Ovaj proizvođač u svom asortimanu ima ponudu namenjenu i psima i mačkama, sastavljenu od najkvalitetnijih i najsvežijih komada mesa. Pored toga, ova hrana je obogaćena svim sastojcima koji doprinose opštem zdravlju vaših ljubimaca-od voća i povrća, algi, bilja.

Trainer – brine o zdravlju vaših ljubimaca.

Pogledajte i GALERIJU ovih lepotana – narazdvojnih prijatelja:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.