Naslovna VESTI PSI SVAKA ČAST: Slučajni prolaznik skinuo svoju jaknu i pokrio smrznutu kucu! (VIDEO)

SVAKA ČAST: Slučajni prolaznik skinuo svoju jaknu i pokrio smrznutu kucu! (VIDEO)

0
PODELI
prolaznik petface

O tome kako se građani, ali i vlasti Turke, ophode prema napuštenim životinjama – pisali smo nebrojano puta. Od uređaja koji „proizvode“ hrnau za njih, do ostalih načina na kojima pokušavaju da ih utople, sklone sa ulica,…

Još jedan primer dobroljudnosti vodi nas do turskog grada Giresuna, gde je slučajni prolaznik bez trunke sebičnosti pomogao smrznutoj kuci! Reč je o Bülentu Kalpakçıoğluu, radniku u Opštini, koji je medijima izjavio kako je to najmanje što je mogao da učini i pomogne drugom živom biću!

BRAVO, BRAVO: Dečko skinuo svoju jaknu i zaštitio psa od kiše!

– To je samo jakna. Nisam oklevao, rekao je ovaj divni čovek!

prolaznik petface

On je promrzlom psu lutalici dao hranu, a od hladnoće ga zaštitio pokrivši ga vlastitom jaknom. Njegov gest snimila je nadzorna kamera postavljena na suprotnoj zgradi! Nakon što se snimak proširio društvenim mrežama, otkriven je i identitet čoveka koji je svojom gestom dirnuo srca mnogih ljubitelja životinja!

BEOGRAD: Vesna obukla smrznutom psiću roze džemperić i spasila mu život!

Ova priča je stigla i do tamošnjeg gradonačelnika, Kerim Aksua, koji je Bülentu uručio zahvalnicu, uz komentare da je svojim primerom održao lekciju humanosti – SVIMA!

Naš grad je bio pod okovan snežnim padavinama u poslednjih nekoliko dana. Predsednik opštine je zamolio sve sugrađane, da pomognemo napuštenim psima – u hrani, smeštaju,.. Mnogima smo pronašli skloništa. Kada sam ga pokrio, samo me je pogledoa tim okicama. Nisam oklevao, nemojte ni vi, jer svi imaju pravo na human život, rekao je Bülentu za lokalne medije!

PA, DIVNO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.