Naslovna VESTI PSI NEVEROVATNO: Vlasnici jednog psa mislili su da ga više nikada neće videti,...

NEVEROVATNO: Vlasnici jednog psa mislili su da ga više nikada neće videti, a nakon 3 godine on je pronađen

0
PODELI
pronadjen pas petface

pronađen pas: Vlasnici psa Bera, Keli Tomas i Ted Kupserman, su nakon tri godine razdvojenosti od njega, izgubili su svaku nadu da će sa njim ikada više susresti. Srećom po njih, posredstvom dve divne dame, oni sada ponovo ujedinjeni sa svojim voljenim mališanom.
U julu 2012. Godine, osmogodišnji pas Ber, sa svojim vlasnikom je bio u automobilu kada se desila saobraćajna nesreća i od tada mu se gubi svaki trag. Od ranih dana svog života, ovaj pas mešanac imao je interesantnu životnu priču. Naime, on je prvobitno živeo u jednom dvorištu, vezan na lancu, slomljenog repa, sa šugom i brojnim buvama i krpeljima. Keli i Ted, sažalili su se na ovog sirotana i uspeli su da se izbore da on postane član njihove porodice.

Pročitajte još: RAVNO ČUDU: pas se sam vratio kući, nakon 7 meseci odsustva

Kada se tog jula, desila saobraćajna nesreća, pas je pobegao preplašen, čim su se otvorila vrata od automobila. Nakon toga, njegovi vlasnici su ga gotovo svakodnevno tražili, deleći letke svuda po okolini. Posle šest meseci, oni su odustali od potrage, uvereni da je neko već pronašao i zadržao njihovog psa.
Ono što vlasnici tada nisu mogli da znaju je da je njihov mališan Ber, sve vreme bio na otpadu, u blizini mesta na kome se desila saobraćajna nesreća, strpljivo čekajući njih da dođu po njega.
Dve godine nakon saobraćajne nesreće, dve žene, Stefani Sparks i Kera Begvel, postaju treća strana ove interesantne priče. Naime, one sasvim slučajno saznaju za mališana koji živi na otpadu i počinju da ga posećuju svakodnevno. Budući da je on nepoverljiv, one mu se približavaju postepeno, donoseći mu hranu. One su mališana nazvale Kornbred i posećivale su ga svakodnevno ne bi li uspele da sa njim ostvare bar neku povezanost. U nekoliko navrata, Stefani je uspevala da mu da hranu iz ruke, ali čim bi pokušala da mu stavi ogrlicu oko vrata, pas je bežao.

pronadjen pas petface

Tokom tih trinaest meseci, ove dve nesebične žene, imale su priliku da spasu još četiri psa, koje su neodgovorni vlasnici dovodili na otpad i ostavljali ih. One su bile istrajne u tome da i Kornbredu, pruže siguran i srećan dom, baš kao i ostalim mališanima.

S obzirom da je njegov slučaj bio specifičan, one su se čak konsultovale sa istaknutim stručnjakom u oblasti spasavanja pasa, Eldadom Hagarom. On ih je uputio da na to da mu postave svojevrsnu “klopku” prilikom hranjenja, a na kraju su one tu zamisao i uspele da sprovedu.

Stefani je Beara odvela u svoj dom, ali je bila skeptična kako će on posle izolacije da odreaguje na njene ukućane. Međutim, on se odlično uklopio sa svima njima. Sutradan je usledio odlazak kod veterinara, gde je trebalo da se utvrdi da li je pas čipovan. Srećom, on je imao čip, putem koga su ustanovljeni njegovi vlasnici. Sada, posle pune tri godine, njegovi vlasnici su saznali gde im je pas.

Do susreta sa bračnim parom Tomas-Kupserman, postavljalo se jedno pitanje – kako će on na njih odreagovati. Naime, on je na otpadu sve vreme bio sam, izbegavajući ljude, ali i ostale pse. Jedino društvo mu je pravio jedan petao.

pronadjen pas petface

Stefani je odlučila da sve vreme bude uz ovog mališana, kada njegovi vlasnici budu došli. Ona ovu situaciju prepričava sledećim rečima:

Nisam bila sigurna kako će Ber doživeti ovaj susret. On je ležao na podu kada je njegova vlasnica ušla plačući, a on je odreagovao posle 30-ak sekundi. Potom je skočio na nju, a celo telo mu je treperilo. Tada sam shvatila da je ljubav između njih obostrana.

Nakon tri godine, pas Ber, ponovo se ujednio sa svojom porodicom. Ova priča dobila je srećan kraj, pre svega zahvaljujući dvema ženama, čija humanost i istrajnost je za svaku pohvalu. Zato apelujemo na sve vas da ne okrećete glavu od mališana koje se nalaze svuda na ulicama oko nas. Možda ih niko ne traži, ali sigurno je da im malo vaše pažnje i nežnosti neće škoditi.

Pogledajte video ponovnog susreta između psa i njegovih vlasnika, nakon tri godine.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.