DEČIJE SUZE: Održan protest „Danas Sten – sutra ja“ u Novom Sadu! (FOTO)

protest „Danas Sten – sutra ja“: „Da li je OVAJ pas agresivan“, „Danas Sten – sutra ja“, „Pravda za Stena“,… Ovako su glasile poruke okupljenih na novosadskom Trgu Slobode, juče, u 19 časova. Nekoliko stotina Novosađana, ali i onih koji su došli u ovaj grad Vojvodine, reklo je NE odluci veterinara da presude psu Stenu, miljeniku Limanaca.

protest „Danas Sten - sutra ja“ petface

Svi okupljeni nosili su transparente, slike ubijenog psa, maske sa njegovim likom,.. Zahtevali su najstrože kazne za veterinare koji su odlučili da Sten bude uspavan.

U ime okupljenih, kako je bilo i najavljeno, obratila se i glumica Marina Cinkoci koja je navela da je Sten „ubijen potpuno okrutno i nezakonito, na osnovu loše procene“.

protest „Danas Sten - sutra ja“ petface

– Ne želimo da se od para poreskih obaveznika plaća ubijanje onih koji su na ulici protiv svoje volje. Sten nikada nije nikog ujeo, niti je napadao druge pse. Bio je dobroćudan i odan pas, a najviše su ga voleli oni sa kojima je provodio najviše vremena, deca, navela je Marina.

Anja, Teodora i Milica bile su Stenove najbolje drugarice. One su, uplakane govorile da je Sten bio zabavn i dobroćudan, da ga nikada neće zaboraviti, kao ni to da ih je Sten redovno pratio na putu do škole i iz škole do kuće.

protest „Danas Sten - sutra ja“ petface

Ulični pas Sten bio je miljenik stanara naselja Liman III. Prošle zime kao štene pojavio se u tom naselju i brzo je stekao mnogo prijatelja. Pas je uspavan prošle nedelje pod izgovorom da je agresivan.

Foto: Jecc L’magique

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0